Байерн уволни Карло Анчелоти

Томас Тухел, Юлиан Нагелсман (Хофенхайм) и Вили Саньол са енетуалните наследници на Карлето

Байерн уволни Карро Анчелоти след разгромната загуба с 0:3 от ПСЖ за Шампионската лига, твърдят ESPN и Bild. До това решение се е стигнало след проведената този следобед извънредна среща на шефовете на баварците с италианския специалист. Очаква се скоро новината да бъде потвърдена официално.

Вчерашното поражение в Париж, което е най-тежкото за отбора в груповата фаза на Шампионската лига от 21 години насам, се оказа решаващо за съдбата на Карлето. То бе предшествано от петъчното равенство с Волфсбург (2:2). В началото на месеца пък баварците загубиха с 0:2 от Хофенхайм. В момента германският шампион заема трето място във временното класиране на Бундеслигата.

Италианецът напуска поста след 60 мача начело на Байерн, в които записа 42 победи, 9 равенства и 9 загуби. Под негово ръководство тимът спечели една шампионска титла и две Суперкупи на Германия.

Различните източници в Германия посочват три имена, които се обсъждат като евентуални наследници на Анчелоти. Това са бившият треньор на Борусия (Дортмунд) Томас Тухел, Юлиан Нагелсман (Хофенхайм) и Вили Саньол, който в момента е асистент на италианеца. По-вероятно е последният да бъде назначен временно на поста, докато не бъде подписан договор с постоянния треньор.

"Много е жалко, че трябва да се говори точно за това. Анализирахме ситуацията и трябва да има ясни последствия", заяви генералният директор на баварците Карл-Хайнц Румениге след двубоя в Париж, с което намекна за евентуална рокада.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?