61

Айнтрахт спечели Лига Европа след драма с дузпи срещу Рейнджърс

Айнтрахт спечели Лига Европа след драматична победа с дузпи над Рейнджърс на финала в Севиля. В редовното време и продълженията мачът завърши 1:1. И петимата изпълнители на немския тим реализираха от бялата точка, а грешникът за шотландския гранд бе Аарън Рамзи, чийто шут бе спасен от вратарят Кевин Трамп.

Воденият от Оливер Гласнер отбор остана непобеден в 13 мача в Лига Европа през този сезон, така че съвсем заслужено триумфира в турнира и през следващата кампания ще играе в Шампионската лига, въпреки че завърши на 11-о място в Бундеслигата.

Иначе двата отбора изиграха динамичен двубой, в който създадоха доста положения. Джо Арибо даде аванс на "сините" в 57-ата минута, но Рафаел Боре изравни в 69-ата. След това никой не успя да вземе победата в рамките на 120 минути и се стигна до дузпи.

Единственият пропуск в тях направи опитният Аарън Рамзи, който играе в Рейнджърс под наем от Ювентус. Героят на Айнтрахт Боре реализира решаващият наказателен удар за "орлите".

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
намръщенЪ

намръщенЪ

19.05.2022 | 11:11

Много се радвах за купата на франкфурци, добре си спомням как те победиха някога славния "Борусия"Мьонхенгладбах в германско издание за Купа УЕФА - така му казваха, защото всичките 4 полуфиналиста бяха от ФРГ. Южнокореецът Бум Кум Ча трясна един гол в последните минути и с него общият резултат стана 3:3, но с двата гола като гост "Айнтрахт" взе трофея. Снощи го взе след дузпи. С изключение на едната спасена, всички други деветима стреляхаа перфектно. "Рейнджърс" също показа доста достойнства и ми е жал, че загуби. Дали не е по-добре да има преиграване на мачовете, както през 60-те?

Отговори
0 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?