64

Автор на есета за миналото и бъдещето на капитализма помага на ПФК "Ботев"

Авторът на есета за миналото и бъдещето на капитализма Алън Фарингтън е встъпителният член на новосъздадения Биткойн консултативен съвет, похвалиха се шефовете на Ботев (Пловдив) в английската версия на своя сайт.

Анонсираният съвет е поредната стъпка в широко пропагандираната тази година връзка между футболния клуб и виртуалната валута.

Ето какво пишат от ПФК Ботев в официалния си сайт:

"Най-старият футболен клуб в България с гордост обявява сформирането на своя Биткойн консултативен съвет, значителна стъпка в нашия постоянен ангажимент за интегриране на биткойн във всеки аспект от операциите на нашия клуб. Тази новаторска инициатива е в съответствие с нашата визия да станем лидер не само във футбола, но и в използването на авангардни технологии, за да стимулираме нашия успех както на терена, така и извън него.

Ние сме развълнувани да приветстваме Алън Фарингтън като встъпителен член на нашия Биткойн консултативен съвет. Алън е виден лидер на мисълта в биткойн общността, известен със своя проницателен анализ и отдаденост на напредъка в приемането на биткойн.

Неговото мисловно лидерство е широко признато чрез многобройните му статии и есета, особено в известната му книга "Биткойн е Венеция“, която предлага задълбочена колекция от есета за миналото и бъдещето на капитализма.

Алън Фарингтън относно присъединяването си към ФК Ботев Пловдив: "Развълнуван съм да участвам в Ботев Пловдив, тъй като те приемат корпоративна стратегия, съсредоточена върху биткойн. От спортна гледна точка това изглежда като очевиден начин за осигуряване на стабилност на клуба, увеличаване на фен базата и подобряване на опита на привържениците. 

Но от още по-широка корпоративна гледна точка смятам, че тази стратегия ще се превърне в норма в следващите десетилетия и че ще гледаме назад във времето на Ботев Пловдив като на пионер".

На красивия остров Мадейра, Португалия, ПФК Ботев представи клуба на първата си #Bitcoin конференция, откакто възприе Bitcoin технологията на 31 октомври 2023 г.

С напътствията на Алън Фарингтън ние разширяваме мозъчната сила на ФК Ботев Пловдив, за да поставим нови стандарти в спортната индустрия, демонстрирайки трансформиращия потенциал на биткойн.

Имаме привилегията да включим съзнанието на Алън в борбата на Ботев за свобода и успех. Очаквайте пионерски проекти и инициативи, тъй като използваме опита на Алън и нашия Консултативен съвет за биткойни, за да стимулираме иновациите, суверенитета и високите постижения във футбола. Очаквайте още актуализации, докато набираме инерция в това новаторско пътуване".

Това е съобщението от ПФК "Ботев". Какво обаче означава то, едва ли има нормален фен на клуба, който разбира.

Крайно време е клубът, чийто медиен отдел отдавна е надскочил нивото на футболния проект, да обясни на обикновените фенове с прости думи какво означава това. 

Апропо, едва ли и човекът, написал прокламацията в сайта, е наясно какво означава "да включим съзнанието на Алън в борбата на Ботев за свобода и успех". 

Хубаво е от Ботев да кажат примерно, че са следовници на Илън Мъск и искат да организират екскурзия за феновете си до Луната. Или пък, че на мачовете на отбора ще се допускат само търгуващите с биткойн, или в краен случай хората с поне три имунизации срещу ковид-19. Да се знае за какво иде реч.

Като казах мач, та се сетих - ПФК "Ботев" е дружество, което се занимава с обгрижването на футболния тим и всичко, свързано с него. Първостепенно обаче това е играта на отбора, която трябва да отговаря на постулата "Красота, вяра борба". 

Включването на биткойна в битието на клуба е крачка в бъдещето. За да е бляскаво и стабилно обаче миналото (б.а. - разбирай отбора и играта му), трябва да е на ниво. Дори и пишман строител знае, че няма защо да сменяш паркета в кухнята, ако ти тече кранът за студена вода на мивката.

В Ботев малката покупка прави голяма разлика - пазаруваш със сатошита, сатоши приходите клубът дава на други фенове като кешбек, образова ги и ускорява биткойнизацията!

Виртуалността в момента трябва да отстъпи пред реалността и да се търсят хората, които ще вдигнат нивото на Ботев в предстоящите битки от евротурнирите, след това във вътрешното първенство. За да може феновете да се радват на победи над отбори от топ 6. След това е лесно - вкарвате биткойна в обращение, купувате Меси и продажбата на 4-5 милиона фланелки по цял свят ви е в кърпа вързана. 

Хубаво е визионерите в ПФК "Ботев" да знаят, че първият космонавт, стъпил на Луната, не е Нийл Армстронг, а Ян Бибиян през далечната 1993 година. За това свидетелства майсторът на перото в България Елин Пелин, а на него трябва безпрекословно да се вярва.

„Който и да си ти, драги читателю - пише Елин Пелин, - от тази книга ще научиш как Ян Бибиян се сдружи с малкото дяволче Фют, как то замени главата му с глинена, как след това попадна във вълшебното царство на Великия магьосник Мирилайлай и как след чудни и смели приключения се спаси. Неговите страдания и борбата му да се освободи от злото облагородиха душата му, калиха волята му, направиха го смел и предприемчив. Така той се качи на Луната и можа да постигне мечтата, която от векове е движиа непримирими учени с буйна фантазия.“

Това е - който разбрал, разбрал!

Оцени новината

Оцени новината
2.3/5 от 3 оценки
2.3/5 от 3 оценки

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?