Следвайте ни

Атанас Узунов и Гонзо при премиера на Малтепе

Атанас Узунов и спортният директор на Локомотив Пловдив Георги Иванов-Гонзо изчакаха премиера Бойко Борисов край разкопките на Малтепе до Маноле, за да му връчат документите за концесията на стадиона в "Лаута" и базата за детските отбори.

Черно-бялото дуо бе приятно изненадано от искането на премиера по време на церемонията за рестарта на Колежа за намаляване на концесионните такси в порядъка на 100 до 1000 лева.

Всъщност, тази молба от Борисов до областния управител Здравко Димитров и общинарите е една голяма победа за президента на Локо Пловдив Христо Крушарски. Преди десетина дни босът на черно-белите отказа да подпише концесиите за стадион "Локомотив" и базата в Тракия, като причината бяха концесионните такси. За сведение, те са почти като тези на Ботев Пловдив. По тази причина Крушарски е помолил колегите от Ботев да го подкрепят. 

Ето какво сподели Крушарски пред репортер по този повод: „Това е държавническо решение! Това е решение, което ще подпомогне спорта, така се прави. Ако се случи подобно нещо, съм напълно съгласен да започна да строя. Най-голямата ми болка е базата на децата, тъй като нашите деца няма къде да играят.  Чувам, че съм нямал пари и за това съм отказал да подпиша концесиите. Омръзна ми разни хора да ми броят парите. С чии пари този отбор, който спечели Купата на България, бе изграден, да попитам аз тях?“

Юлиян Ангелов

Ръководител екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?