Аталанта и РБ Лайпцит на четвъртфинал в Шампионската лига

Аталанта и РБ Лайпциг се класираха за четвъртфиналите в Шампионската лига, след като спечелиха и вторите си мачове срещу Тотнъм и Валенсия.
На препълнения стадион в Лайпциг домакините за втори път победиха финалиста в предишното издание на турнира. Този път възпитаниците на Юлиян Нагелсман буквално прегазиха безпомощния тим на Жозе Моуриньо с 3:0.

Марсел Сабицер обезмисли реванша с голове в 10-ата и 21-ата минута. Влезлият на смяна Емил Форсберг фиксира крайния резултат в 87-ата минута, само 30 секунди, след като бе влязъл в игра.

Пред празните трибуни на Местая Аталанта надви с 4:3 Валенсия след рецитал и четири гола на Йосип Иличич. Двубоят се игра без публика, заради превантивните мерки срещу коронавирусът. Десетина хиляди фенове на домакините обаче бяха обградили стадиона и дадоха страхотна подкрепа за любимците си, която очевидно се оказа недостатъчна и с общ резултат 4:8 те напуснаха надпреварата.

32-годишният Иличич влезе в историята на турнира като първият играч с четири гола при гостуване. Симоне Индзаги, Лионел Меси, Марио Гомес и Роберт Левандовски са вкарвали по четири гола в Шампионската лига, но в домакински срещи.

Словенецът на два пъти извеждаше италианския тим в 3-ата и 41-ата минути от дузпи. Кевин Гамейро изравни първо в 21-ата, а след това в 51-ата минути. Торес даде преднина на домакините в 67-ата миунута, преди Иличич в 71-ата и 82-ата минута да отнесе победата в Бергамо.
 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?