Следвайте ни

Арменец стана спонсор на Първомай

С нов спонсор започна подготовка за пролетния полусезон в Югоизточната В група отборът на Първомай. Арменският гражданин Давид Гаспарян ще подпомага финансово местния Борислав. Получилият статут на местна легенда Андрей Атанасов изведе съотборниците си за първа тренировка. В отбора остава и техничар №1 на всички В групи Шаби Османов. Асеновградският Меси отклони няколко оферти от втория ешелон, за да продължи в родния град на Георги Караславов. Заниманията ще се провеждат под ръководството на Георги Какалов. С изключение на днешната тренировка, бориславци ще тренират на базата в Коматево, за да пазят терена на градския стадион.

По време на подготовката, „Борислав“ ще изиграе 7 контроли,

20.01. 2017 – Оборище – Панагюрище, База Коматево

27.01.2017 - Хасково, база Коматево;

31.01.2017– Ботев U19, база Коматево

4 .02. 2017 Чико - Бунара Бяга, база Коматево

10.02. 2017 – Свиленград – не е уточнено мястото

14.02. 2017 - „Сокол“ Марково, не е уточнено мястото

18.02.2017 - „Ботев“ Ихтиман, Ихтиман.

Пролетният дял за „Борислав“ ще започне на 24 февруари с гостуване в Раковски.

Началото на подготовката бе предшествано от водосвет, на който присъстваше управителния съвет, информира Parvomai.net.

Той обяви официално, че мъжката формация вече ще има свой спонсор – арменския гражданин Давид Гаспарян. За свой представител и спортен директор Гаспарян е назначил Николай Николов.

„Спряхме се на този отбор, каза Николов, защото искаме това, което е изградено до момента като колектив, като организация, като футболисти, които са събрани тука и са постигнали тези резултати през първия полусезон, да започнем да го надграждаме през втория полусезон. Има 2-3 нови попълнения, евентуално ще дойдат още 2-3 и да вдигнем конкуренцията в отбора и по този начин самите футболисти ще разберат, че има смисъл да се развиват, а не да тъпчат на не едно място във „В“ група.

Официално договорът между клуба и спонсора ще бъде подписан на 14 януари.

„Борислав“ - Първомай приключи първия дял от първенството, заемайки 3 позиция в класирането на В Югоизточна група. Тогава той бе воден от Спас Колев, а Хищника – Андрей Атанасов стана голмайстор на четирите групи в третия ешалон.

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?