61

Араби купиха Интер за чудовищна сума

Коледното чудо за Интер се случи три дни преди настъпването на Новата година. Италианският гранд бе спасен от банкрут срещу огромна сума. Американският сайт International Business Times твърди, че саудитският фонд PIF (който вече закупи Нюкасъл) придобие шампиона на Серия А от Сунинг Груп за 1 милиард долара. Финализирането на сделката се очаква да стане утре. Остава единствено документите да пристигнат в офисите на гранда от Милано.

Предполага се, че цената по сделката е 1 милиард долара, което е приблизително 884 милиона евро или 744 милиона паунда. Новината идва само дни след като Сунинг обяви, че дълговата им криза отслабва. Известно е отдавна, че китайските бизнесмени търсят нови инвеститори за „нерадзурите“.

PIF вече започна своя план, който идва директно от саудитските власти и по-точно Мохамед Бин Салман. МБС, както са инициалите на престолонаследника на Саудитска Арабия има желанието неговият фонд да стане основен играч в света на спорта. Твърди се също, че консорциумът води преговори и за закупуване на Олимпик Марсилия от френската Лига 1.

Американецът Франк МакКорт, който е собственик на тима от Лазурния бряг отдавна търси нов инвеститор за носителя на Шампионска лига от 1993 година. Преди време пък Аманда Стейвли, която е част от новото ръководство на Нюкасъл, сподели, че фондът е имал интерес към позакъсалия френски тим Бордо, но явно плановете са се променили.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?