Следвайте ни

Антон Зингаревич: Искам Ботев да не играе като български клуб

До 10 дни жълто-черните купуват правата на Току

viber icon

Не съм известна звезда, не съм популярен футболен играч и по този причина мисля, че най-подходящият начин да комуникираме е без оператори и фотографи, каза собственикът на Ботев Антон Зингаревич при първото си официално появяване пред медиите, откакто е купил акциите на клуба. Той обяви, че неговата работа е не да се снима, а да финансира проекта, за да може Ботев да просперира.

Ще се опитаме по памет да ви преразкажем какво каза г-н Зингаревич в подготвения си отговор на предварително задени от някои медии въпроси.

Считаме, че отборът на Ботев, който искаме да виждаме на терена, може да бъде изграден в рамките на 5 трансферни периода. Можем хипотетично да говорим за титли, но трябва да продължим прогреса. Автоматично, това не означава, че веднага ще спечелим титлата. Идеята е да бъдем конкурентни на най-добрите отбори в лигата. Не е само въпрос на тактика, но и на отборна психология. Може да спечелим титлата, купата, но ние не знаем колко дълго ще ни отнеме да завоюваме трофей, каза Зингаревич.

Минаха 7 месеца, откакто дойдохме в тима, и съм доволен съм от прогреса, необходимо е още време, отговори бизнесменът на въпрос как му се струва Ботев след назначаването на Азрудин Валентич. 

"За момента съм доволен от това, което виждам. Предварително знаехме, че ще ни отнеме време да разберем спецификите на тази лига. Важно е да знаеш в каква среда ще работиш. Ние сме наясно какъв тип футбол искаме да играем и как да го играем. Не е лесно, тъй като лигата и футболът, който се играе тук, не е точно това, което искаме ние. 

Тук футболът е много накъсан, а ние искаме по-голяма интензивност на играта. Както видяхте срещу Славия, ние се опитахме точно това, но мачът бе прекъсван на всеки 30 секунди. Ние няма да променим типа футбол, който искаме да играем. Да, за момента съм доволен от треньорския щаб и той няма да бъде променян.

И все пак - босът призна че не всичко е ОК: "Би звучало твърде амбициозно да кажем, че сме супер доволни от играта. Има време и нужда от подобрения. В началото на шампионата сме и сега е важно да печелим точки. Шест от 3 мача са добър резултат и това е предпоставка да надграждаме. Имаме доста добри играчи в отбор, а и сега някои се завръщат от контузии. Може би след месец, месец и половина нашият тим ще се синхронизира и ще покажем пълния си потенциал".

"Стадионът е нещо много важно за нас, тъй като без стадион един клуб не може да съществува, каза Зингаревич в отговор на въпрос дали следи изкъсо дейностите по строежа на "Колежа". 

"Когато аз разисквах възможността да придобия Ботев, стадионът беше част от нещата, които ни бяха предложени. Следим строежа много отблизо, но истината е, че като клуб ние стоим извън този процес. Знаем, че първата фаза на строежа трябва да приключи по време на настоящия сезон. Много е важно е за клуба тези срокове да се спазят.

Срещнах се с кмета, за да бъда уверен, че първата фаза ще се случи. Когато това се стане, ние отново ще се срещнем с кмета, за да видим оттам нататък какво трябва да се случи.  Вземането на стадиона на концесия е едно от нещата, които сме обсъждали с кмета.

Нормално е този стадион да е под ръководството на клуба. Нека стадионът бъде завършен и тогава ще седнем да дискутираме и да търсим най-доброто за клуба и града. Строежът продължава, не вярвам на слуховете, че той няма да бъде довършен. Виждам, че се строи, знам и че средства има осигурени, не виждам проблем. За клуба най-важното е да може да посреща феновете си на стадиона. Когато първата фаза бъде завършена, ще видим колко средства точно трябва за цялостното му завършване, както е по проект".

"Финансово сме стабилни и мисля, че това е много важно за един клуб, каза руският бизнесмен в отговор на въпрос за финансите в Ботев. - Имаме таван на заплатите, което не означава, че ние няма да увеличаваме бюджета постепенно. В България има много талантливи играчи, но процесите за тяхното развитие са трудни и точно в тази насока трябва да е насочена нашата работа. Току и Маркиньос за под наем, да. Току ще стане собственост на Ботев до 10 дни, а при Маркиньос имаме опция след изтичането на наема му да го закупим.

Обжалваме и сумата от 100 хиляди евро, която трябва да платим като компенсация на бившия треньор на Ботев Желко Петрович. Това обаче е дълъг процес във времето".

Зингаревич обяви, че Академията е много важна за клуба му. "Ние имаме и втори отбор. Като цяло сме един доста млад отбор, който дава шанс на младите да се развиват и те трябва да се възползват от този шанс".

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари (1)

Чичко Смърв

Чичко Смърв

10.08.2021 | 16:20

Зинго моля те направи жълтурчетата успешни като нас защото дербитата станаха много скучни !

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?