Английска телевизия показа кадри с нацистки жестове на наши фенове

Кадри с прояви на расизъм и нацистки поздрави по време на мача между България и Англия (0:6) на "Васил Левски" бяха показани в английска телевизия. На тях се вижда как фенове правят нацистки жестове.

Твърди се, че моментът е от средата на първото полувреме. Тогава Тайрън Мингс направи жест към селекционера Гарет Саутгейт, който се обърна към официалните лица.

Впоследствие играта беше спряна за няколко минути, като беше спазен протоколът и дикторът отправи призив към публиката на стадиона. По-късно двубоят беше прекъснат за втори път.

Камерите на БНТ показаха група от 50-ина запалянковци, облечени в черни дрехи и с качулки, които напуснаха стадиона.

На почивката капитанът на българския отбор Ивелин Попов разговаря с привърженици, вероятно в опит да призове за добро поведение.

Футболистът на "Манчестър юнайтед" Маркъс Рашфорд заяви в "Туитър", че подобни расистки прояви нямат място във футбола през 2019 г. Той оцени много високо постъпката на Попов и заяви, че това е нещо, което не трябва да бъде подминавано.

Бившият английски национал Рио Фърдинанд също обърна внимание на нацистките жестове и написа, че очаква да види какво ще е наказанието.

Футболната федерация на Англия обяви в профила си в "Туитър", че ще настоява пред УЕФА за официално разследване на случилото се в София.

"С тъга отбелязваме, че знаем, че не за пръв път нашите играчи са обект на такова ниво на обиди и че подобно поведение няма място в обществото, да не говорим за футбола. Ще поискаме УЕФА спешно да разследва случая. Можем да потвърдим, че играчите на Англия бяха обект на грозни расистки скандирания по време на квалификационния мач с България. Това е неприемливо на каквото и да е ниво в тази игра и непосредственот они внимание ще е да подкрепим играчите и персонала, попаднали в тази ситуация."

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?