Следвайте ни

Ангел Палийски обяви кои фирми помогнаха на Ботев и колко пари са събрани

viber icon

Бившият президент на Ботев Ангел Палийски бе един от инициаторите за среща на пловдивския бизнес за спасяването на клуба. 

"Успяхме да се срещнем с 10 фирми от Пловдив. Радвам се, че успяха да откликнат  на нашата молба за среща. Поводът е кампанията, която се поде за спасяване на ФК Ботев, който ние трябва да откупим над 500 000 лв. Тази сума няма как да бъде погасена само с желанието на феновете, за което те показват изключителна активност. Към днешна дата има събрани 132 000 лв. 

Бзнесът показа, че е жив и съпричастен със събитията, които се случват  в Пловдив. ПИМК, Аспи груп, ВП брандс, Петко Ангелов, Атаро клима, фирма Хъс, са част от фирмите, които откликнаха. Събраната сума надхвърля 100 000 лв., но точната стойност ще я съобщя вторник - сряда. 

Това няма да е последното такова мероприятие, през следващата седмица е възможно да направим ново.  

Бизнесът, подкрепяйки не само спорта, но и  всички мероприятия в Пловдив показва, че всички ние пловдивчани трябва да подкрепяме и даваме кураж на бизнеса и техните начинания. Това са хора с големи сърца, защото човек има хиляди причини да откаже, а една единствена да даде. Радвам се, че те намериха тази единствена причина, за да подпомогнат инициативата, която сме подели. Подробно сме обяснили на фирмите какво е финансовото състояние", сподели Палийски пред "Марица".

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Коментари (1)

Зъмтика

Зъмтика

16.10.2020 | 23:50

Все отбор юнаци - гербаджийски и депесарски фирми

Отговори
0 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?