Ананиев ще гледа под лупа футбола, тъй като от БФС не били пъдари

Здравният министър Кирил Ананиев обяви, че футболните клубове и спортистите ще бъдат наблюдавани ежедневно. 

"Те са напът да подновят тренировки. Това ще става при спазване на препоръките. Ежедневно ще ги наблюдаваме", разкри Ананиев. 

"Следим и развитието в международен план на мерките, които бяха отпуснати и у нас тези дни", допълни министърът. 

Резултатите ще бъдат използвани и като основа за следващите мерки за отхлабване на изолацията.

Два клуба от Първа лига - Славия и Берое, вече се възползваха от отпускането на мерките и започнаха тренировки. Официално това трябваше да стане днес, а министър Красен Кралев обяви, че груповите занимания ще стартират на 15 май.

Оказа се обаче, че двата клуба не са в прегрешение и не са нарушили нищо с действията си.

"Не можем да бъдем и пъдари за клубовете. Който иска да ги следи, нека да го прави. Доколкото съм запознат става дума за индивидуални тренировки за физическа подготовка на открито, които са разрешени. Има ли значение дали ще го правят в стадиона или ще скачат у дома? Видяхте как се контузи Пламен Илиев от Лудогорец. Тези неща ги решават кондиционните треньори", коментира секретарят на Медицинската комисия на БФС - д-р Михаил Илиев. 

Днес БФС ще изпрати до клубовете заповеди, които ще трябва да бъдат изпълнявани, за да може да бъде подновен тренировъчния процес. 

Стартира и тестването на играчите и треньорите с PCR. БФС отпуска за целта 100 000 лева. 

"Отборите от Първа и Втора лига ще получат по 30 теста за футболистите си", коментира д-р Илиев.

Не така обаче стоят нещата с другите официални лица, които ще присъстват на мачовете, когато ще бъде подновено първенството. На този етап е заложено това да се случи на 5 юни. Делегатите на БФС, съдийските наблюдатели и самите рефери ще трябва да платят от джоба си тестовете.

Отборите ще трябва да сторят същото за служителите си, които пряко ще участват при провеждането на срещите. По препоръка тези над 65 години не трябва да имат допир до футболистите. Ако това невъзможно, то те трябва да са на поне 7 метра от тях.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?