64

Анализатор на "Ботев" тръпне във вихъра на войната в Украйна

Докато днес служители и фенове на Ботев се готвят за футболен празник, един от тях се готви да изкара десетия си ден в условията на бомбардировки. Става въпрос за анализатора на Ботев (Пловдив) Виталий Легенченко. Украинецът е в родния си град Чернигов и вече една декада де опитва да оцелее с съпругата си Олга Соловйова.

"Седим в мазето, на улицата час и половина сирената вие без прекъсване. Самолети летят над нас и се чуват звуците от бомбардировки. Вече 8 дни сме в мазетата...Това е руският мир...",  това написа навръх 3 март съпругата на анализатора.

Припомняме, че Легенченко подписа договор за анализатор с Ботев (Пловдив) на 15 декември, след като предшественикът му Кристиян Тиритиело си уреди договор в шведския Норшьопинг.
Предишната месторабота на Виталий е анализатор на U21 на Шахтьор (Донецк). Преди това е работил за УкрСиббанк и за Индекс-Банк. Легенченко е учил в Черниговския технологически университет, Харковския институт за Военно-Въздушни сили и в Университет за финанси и мениджмънт във Варшава.

Нека подкрепим Виталий в неговата трудна битка за оцеляване, тъй като засега от Ботев няма нищо официално. Просто, нека се помолим за него да дойде в Пловдив жив и здрав.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
монк

монк

05.03.2022 | 21:09

де опитва да оцелее с съпругата си Олга Соловйова......пет думи-три грешки

Отговори
0 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?