64

Ала "Съдебен спор": Филипов с тежки слова към Зингаревич

Строителят на Колежа Илиян Филипов не пропусна да отговори на мажоритарния собственик на Ботев Антон Зингаревич, който в интервю за Спортал заяви, че Филипов искам да вземе Ботев.


Публикуваме позицията на Филипов без редакторска намеса:

Днес Антон Зингаревич в интервю каза,че аз, Илиян Филипов съм искал да му взема клуба!

Г-н Зингаревич, искам първо да Ви обясня, че този клуб е Ваш само с акциите, които Ви подарихме всички Ботевисти.

Този клуб е по-стар и по-обичан от всичко, което сте притежавали до момента!

Този клуб е на цялата жълто-черна общност на Пловдив, а и извън нашия град.

Няколко пъти казах,че никога няма да пипна и една акция на ПФК Ботев Пловдив.

Относно изказването Ви,че аз съм се опитвал да се поставя в позиция в клуба:
Нека да разясним на жълто-черната общественост,че Вие лично с Вашата дясна ръка Александър Ослан ме канихте да бъда част от Борда на директорите.

Аз ви отказах, защото видях доста порочни практики във Вашето управление.

Аз живея в този град и винаги в сърцето ми е бил Ботев.Когато виждам, че нещо не се прави добре в клуба ни,няма как да ставам съучасник в него.

Когато чуете критики по Ваш адрес,относно цялото ви управление на Ботев, моля Ви да погледнете и страната на хората, които възпитават децата си в Ботевизма.

Градивната критика е винаги полезна и тя е важна в демократичните общества!

Вие заявихте в едно интервю,че за Вас е Ботев е бизнес проект.

Бизнес с клуба ни, трудно ще направите!

Ботев е обществен проект, като всеки един футболен клуб с фенове!

Затова Ви призовавам да се обръщате с уважение към тях! Ако не се съобразявате с фенската маса, то бизнес проектът Ви е обречен на огромни загуби.

Когато обявихте,че Ботев е бизнес за Вас, как очаквате да получавате спонсорски договори от фирми в града с доста по-малки възможности от Вас?

Някой дали е давал пари на тези хора за техния бизнес?

Но явно това, че Ви помагах 2 години и отделих страшно много средства и време за Вашия бизнес сте го забравили!

Въпреки това, Ви призовавам да се съсредоточите в израстването на Ботев, а не да говорите неистини по медиите, че Илиян Филипов искал да Ви вземе клуба!

Нито съм искал, нито искам да Ви гоня!

Ще съм най-щастливият човек на Пловдив, ако вие успеете да изпълните обещанията си! А те бяха, да припомним на всички- Ботев да е всяка година с Европейски мачове!

Обидно е и отношението Ви спрямо последните събития в любимия ни клуб. Никога в историята на Ботев, фенове не са били викани на нашия дом, заплашвани и бити от хора, които работят в клуба, а други са наемани, за да се грижат за Вашата собствена сигурност. Вместо да излезете с ясна позиция в защита на феновете, Вие прехвърляте отговорността на Ваши подчинени, а след това се опитвате да внушите, че не знаете какви са тези хора, които в момента с в ареста с повдигнати обвинения от прокуратурата

Вие не знаете "кои са и другите хора", а Ви взимат от летището и охраняват в ложата.

Така ли ще се развива Ботев по европейски модел? С такива директори и такова отношение към нас? Защото аз съм преди всичко един от множеството жълто-черно фенове, а след това човек, който прави бизнес. Нещо, което явно не може да разберете, защото Ботев е в нашето ДНК, а за Вас е просто средство за изкарване на пари. Вчера бяхте в Лондон, днес в Пловдив, а утре някъде другаде, но ние ще сме тук вечно и няма да позволим Ботев да бъде изхарчен.

С уважение Илиян Филипов

Оцени новината

Оцени новината
2.8/5 от 4 оценки
2.8/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Bultras

Bultras

03.02.2024 | 15:10

Докога този Филипов ще скандализира клуба с действията и изказванията си. Този човек се взе за нещо повече от строител. От такъв "спасител" Ботев Пловдив няма нужда. Айде, взимай си камионите и да те няма!

Отговори
4 1
1912

1912

03.02.2024 | 11:21

Единствената цел на мутрата е да узурпира отбора и стадиона, да изгони руснака и да си дирибейства в Пловдив, както е хванал всичко друго - съдии, медии, полиция и община. После ще следва продажба на мачове и накрая тире. Редовите фенове на Ботев не искат Филипов на Колежа!

Отговори
6 4
До Строителчето

До Строителчето

03.02.2024 | 11:15

Има една приказка - Га яде кебапчетата - не рева нали? Ти с руснака сте един дол дренки - гледате само изгодата, от тук да падне милионче, от там да паднат два. Защо до преди половин година не говореше против него и го разкарваше с Ролс Ройса и Майбаховете? Защото и ти лапаше нали!

Отговори
7 2

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?