Следвайте ни

Акрапович за подготовката, Лига Европа и новия сезон. Вижте тук

Ето какво каза треньорът на Локомотив Бруно Акрапович след първата тренировка на черно-белите за сезона.

- Г-н Акрапович, как намирате играчите след кратката почивка? 

- Почивката беше къса, но и хубава. Първата тренировка бе както винаги по-лесна. Някои футболисти имаха празник, други изпуснаха самолети. Селекцията още не е завършена. Напуснаха ни играчи, които бяха качествени. Ще направя всичко възможно да намерим футболисти, които да ги заменят. Мисля, че няма да има още напускащи. Жал ме е за тези, които ни напуснаха. Буна има шанс да остане, но не мога да кажа колко голям е той.

 - Не изоставате ли малко с новата селекция?

- Надявам се да намерим правилните футболисти сега. Иска ми се да намерим по-бързо играчи, за да стане по-лесно сформирането на отбора. Ако всяка година правим нов отбор, ще има трудни резултати. За да имаш форма, каквато искам аз, за да биеш много мачове, трябва да се подготвим на време и да тренираме всички.

- Чужденци или българи?

- Пак казвам, искам български играчи, колкото е възможно за бюджета на клуба. Опитват се хората, които отговарят за селекцията, да намерят играчи. От март търсим, сега ще видя тези, които са дошли. Нямаме много време и трябва да ги търсим по-бързо.

- Голямото текучество няма ли да развали цялата тактическа постройка на Локомотив за новия сезон?

- Сменях схемата повече пъти миналата година, защото срещу някои е много трудно да се играе с 3-5-2. Това е много трудна система. Част от отборите в Италия играят с тази постройка. Тя ни носеше успехи, затова не виждам причина за промяна. Е, ще имам мачове, в които ще играем различно.

- Има ли млади, които да заявят мястото си при мъжете?

- В ситуацията сега, когато имаме изгубени играчи, трудно ще стане да бием силните отбори, ако не намерим добри техни заместници. За момента не мога да ви кажа, че някои от младите може да замени стари и качествени играчи, каквито ни напуснаха.

- Какво очаквате от мачовете в Лига Европа? 

- В Лига Европа си пожелавам или да имаме силен отбор, да е пълен стадиона или да има противник, който можем да отстраним. Няма да е лесно, всички инвестират пари и ние искаме да преминем в следващия кръг. За мен е перфектно да играем тук у дома, защото така ще можем да се покажем в града. Ще стане хубава атмосфера, която ще ни помогне и в първенството. Тази еуфория е много важна за мен. Надявам се да сме доволни отново.

- Как ще коментирате целите, които Христо Крушарски обяви - купа и титла?

- За да постигнем целите, които Христо Крушарски е казал, трябва да имам всички играчи на брой. Ако ми липсват 5-6 титуляри, не знам дали това може да стане. Не искам да казвам нищо негативно. Нямаме още официален трансфер. На никой футболист не му харесва да остави момичетата и морето и да дойде да тренира тук сега един час. Трудно е да мотивираш играчите в първа тренировка, а така лесно виждам кой иска и кой не иска да играе и да се развива.

 

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (1)

коко

05.06.2019 | 15:19
0 2

ми нищо не му разбираме бе

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?