Следвайте ни

Акрапович напуска Локо, отива в Шкендия ОБНОВЕНО

Наставникът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович е на път да се върне в Шкендия (Тетов), където работи за последно преди да дойде на Лаута. Новината съобщиха колегите от македонския сайт Спортмедиа. "Бомба от Тетово! Бруно Акрапович се връща в Шкендия", гласи водещият материал. Авторът се позовава на свои източници от клуба, който е един от най-богатите в Югоизточна Европа, но не ги назовава. Прави впечатление и че той не е взел мнението на самия Акрапович.

Както е известно, Акрапович е обвързан с черно-белите до края на годината, а нов контракт още няма. Босненският специалист обяви, че се е разбрал с президента на клуба Христо Крушарски и ще парафира нов договор на емблематичната дата 9 септември.

Според SPORTMEDIA, босненският експерт е бил първи избор на тричленката, която в събота (б.р. след загуба с 1:0 навън от Борец Велес) освободи досегашния треньор на Шкендия Фатип Османи. Тимът от Тевото е на последното 10-то място в местната първа лига с един равен от 4 мача.

Като напомняне, Акрапович е бил в Шкендия от декември 2015 г. до октомври 2016 г. Добута клуба от Тетово до плейофите в Лига Европа, а също така за първи път в историята на Шкендия спечели Купата. Тръгна си след поражението от Вардар в Тетово с 0:2 на 23 октомври 2016 г.

Научаваме също, че с Бруно вече е имало осъществен контакт. Един от членовете на тричленката, която управлява в момента  Шкендия след напускането на Висар Бекшети, настоява босненецът да се завърне в Тетово. 

Иначе Акрапович в момента е треньор на Локомотив Пловдив, с който това лято имаше дълга европейска одисея, докато бе елиминиран от Страсбург в 3-ия квалификационен кръг в ЛЕ. Вчера (б.р. събота) в градското дерби с Ботев стигна само до 1: 1.

Очаквайте подробности!!!

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?