Следвайте ни

Акрапович: Можем да отстраним Страсбург

Треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович бе доста развълнуван след загубата с 1:3 от Спартак в Търнава, която прати отбора в третия предварителен кръг за Лига Европа. „Емоцията е страхотна. Първо пропуснахме да играем през първото полувреме и не зная защо. Не трябваше да се поставяме в позиция, която стана, а тотално различна. Трябваше да покажем топки. Спартак нацелиха гредата и реализира това, което имаха. Само, когато комбинираме, можем да вкараме гол”, започна Акрапович.

„Искахме да вкараме гол, тогава щеше да е по-лесно за нас. Помислиха моите играчи, че са си свършили работата,  макар че говорихме, че 2:0 е най-лошият резултат. Наистина стана хубав мач, а от това печели футбола”.

„В кариерата си не съм имал такъв мач, но вярвах, че ще вкараме един гол. Не може да играем само в защита и вярвах, че ще вкараме. Отидохме до Кръстова гора и пак ще отиде, тъй като това ни помогна. Още не сме се виждали с Христо Крушарски. В хотела ще бъде бурно, весело. Ще пием по една бира, но в неделя имаме труден мач и трябва да продължим успешно. Само, ако вярваме в себе си, ще постигнем големи неща. Няма как да не съм горд, след като продължаваме напред за пръв път от 14 години насам. Радвам се за отбора, тъй като ще помнят този мач и вече ще дават максималното от себе си. Бях при феновете да им благодаря, тъй като бяха страхотни. Дори при 0:3 не спряха да пеят – страхотни фенове”.

„Вярвам, че можем да преодолеем Страсбург. Ако анализираш добре съперника, вярваш. Видяхте в първия мач срещу Спартак как се справихме. Днес влезе Жоро Илиев и даде голям импулс на отбора. Тази лекция, която получихме днес, ще ни помогне за в бъдеще”, завърши Бруно Акрапович.

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?