Следвайте ни

Ад за Левски! Кредитори и лихвари погнаха синия клуб

21 дела са заведени срещу клуба от Подуяне, и БФС със съдебен иск

viber icon

Проблемите за ФК Левски се увеличават с всеки изминал ден. Това обяви адвокат Иво Ивков, който е син на легендата на клуба от Подуяне Кирил Ивков.
“Делата са 21 плюс-минус едно, но непрекъснато излизат нови. Лешоядите започват да кръжат все по-ниско. Левски може да е ранен, но в момента всичко в клуба функционира”, заяви юристът пред БНТ. Той допълни, че 21-те иска са на стойност около 400 000 лева и са за периоди, в които е управлявало предишното ръководство.
 
“Жалкото е, че сред тези лешояди е и БФС. В нарушение на собствената си процедура  и неспазвайки собствения си дисциплинарен правилник, оттам ни заплашиха с отнемане на точки. В БФС трябва за влязат в 21 век, за съжаление 20-и го пропуснаха”, казва още Ивков, който преди дни спечели дело срещу бившия треньор на Левски Делио Роси и спести 345 000 евро на клуба.

“Всеки сега трябва да върши каквото зависи от него. Не мисля, че положението е толкова пагубно. Ще цитирам голямата американска писателка Тони Морисон - тя е Нобелов лауреат и има есе “Няма място за страх, няма място за притеснение”. Това казвам на привържениците, нека малко да се усмихнем. Каквото има да се случи, ще стане. В някои от случаите има суми, които се дължат, но ние не смятаме, че са толкова. В други случаи изобщо не смятаме, че дължим. В трети - да, дължим, но ще платим, когато клубът има възможност. Чакат ни тежки месеци, но това може да се окаже, че е за добро”, казва още Ивков в “Арена спорт”.
 
Той изтъкна важността на ролята на изпълнителния директор Павел Колев в сегашните събития, както и на футболистите. “Ролята на изпълнителния директор е да направи Левски атрактивен и за привлече инвеститори. Моята е да спечеля поверените дела, тази на треньора - да има добър тим, а тази на  футболистите да играят. Ако на 15 февруари победят пред пълен стадион сини фенове, а след това отстранят и Лудогорец за Купата, мислите ли, че Левски няма да е атрактивен за инвеститори и да продължи да съществува.Не бива да рисуваме апокалиптични картини.

Акциите да отидат при феновете? Премиерът е премиер от 10 години, не съм съгласен с него, но няма да го коментирам, предполагам, че той знае какво говори. Всички тези срещи са излишни. Ние трябва да се хванем за ръце и да си помогнем сами. Ако някой дойде и помогне по неунизителен начин - добре дошъл. Всичко си зависи от екипа и как ще бъдат привличани средства. На първо време двигателят може да работи и без големи запаси от гориво”, завършва Ивков.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?