64

А къде спа полицията: дрон-мрон и в крайна сметка, левче в главата на Ел Маестро

Наказанието от един мач без публика за Ботев разбуни духовете в Пловдив, и с право. От ПФК реагираха с декларация, в която с две думи казано, заради един "идиот" не трябва да страда цялата "жълто-черна" общност, която тази година преоткри любовта си към отбора и новия стадион.  Шефовете признаха, че приемат и финансовия еквивалент на наказанието за изцепките, макар и пресилени. 

Проблемът не е до въпросното наказание, то зрее от самото откриване на стадиона. Не трябва някой да е горд с пиро, което може да е вредно за здравето на хората на стадиона. Причината? Примерно, поне един от трите цвята димки не е безопасен (б.а. - военна димка) и може да застраши здравето на хората на терена и по трибуните. Още повече че, след като скоро се затворят и козирките на Северната и Южната трибуна, димът няма как да се разнесе и ще трови хората поне 15 минути. Това може да доведе и до прекратяване на футболна среща. Няма да ви казвам какви са санкциите в такъв случай, тъй като повече от четящите тези редове фенове на Ботев не са готови да ги осмислят.

Апропо, относно димките и действията на феновете. Като цяло, по снимки и видеоклипове изглежда внушително, но в крайна сметка, поведението, примерно, на мача с ЦСКА-София бе във вреда на Ботев. Идеята на всяка хореография на феновете трябва да вдига духа на футболистите и настроението по трибуните. В мача с "червените" от София не беше така. Едно от прекъсванията на мача накъса ритъма на отборите. В този момент рехавите откъм футболни достойнства играчи на Душан Керкез бяха налучкали верния път и притискаха съперниците си. Димката обаче даде глътка въздух и спокойствие на селектираните от Ел Маестро скъпоструващи чужденци. 

Та, в общи линии хореографията на феновете на домакините не бе много в помощ на отбора. Невярващите да видят запис от мача и да се убедят, че публиката на ЦСКА-София бе по-адекватна в намесите си. За запалянковците на Ботев  е нормално още да не са стиковали нещата си на големия стадион. Повечето от постигнатото в миналото от бултрасите бе забравено с декадата на Коматево. Време е фракциите да помислят как адекватно да подкрепят Ботев. Вече само с юруш не става.  

От клуба също трябва да поработят превантивно за избягване на подобни конфузни наказания. Ясно е, че дори обжалването на наказанието от страна на Ботев е опит да се спаси касата от липсата на постъпления от билети за мача с Берое. Дефицитът ще е в рамките на 100 000 лева, които не са излишни изобщо на Ботев в този момент. Затова и навярно са платени тези излишни 500 лева за жалба. 

Всъщност от ПФК "Ботев" би трябвало да потърсят сметка и от охранителите на този мач. По силата на казуса за рисковите мачове, залегнал в договора на БФС с полицията, въпросната среща се охранява от ОД на МВР-Пловдив. За това се плащат и огромни суми, които надвишават финансовото наказание на Ботев. Нормално е да се плаща за охрана, тъй като на този мач се продават билети и има търговска дейност. В този случай още по-нормално е от Ботев да потърсят компенсация за това, че са наказани. При редовно подписан договор с ОД на МВР- Пловдив клубът би трябвало да получи компенсация за загубите, които са колосални, откъдето и да ги погледнеш - около 100 000 лева.

Интересно и как при толкова камери "идиотът", хвърлил монетата, не бе разпознат? Даже и другият, този с "мастичката и маслинката". Или може би тази версия битува в главата на опитващи се да сервилничат мои колеги и служители. На всичкото отгоре, феновете по трибуните бяха снимани от въздуха и с дрон.

И така - как при толкова много полиция и видеокамери не е ясно кой е "идиотът"? И какво са пребърквали органите на реда на входовете на стадиона - там присъствието им беше видимо (б.а. - даже и от дами с пагони), но явно неефективно.

Та, в крайна сметка, шефовете и феновете на Ботев трябва да потърсят кои са гнилите ябълки в редиците им, а също - да си поискат и поне парите за несвършената работа от полицията. Не е вариант да са активни само с коментарите си във виртуалното пространство. Дела трябват. На първо време май е време полицията да поеме своята отговорност за създалата се ситуация. Иначе глупостта отново ще взема връх над нормалността. От това страдат десетки хиляди фенове на Ботев. 

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Toto Reina

Toto Reina

20.10.2023 | 17:27

Трябваше да са 2 лв..

Отговори
0 1
Пловдив

Пловдив

26.09.2023 | 19:12

Юлияна знам, че те боли и се чудиш, какво да измислиш, че да оправдаеш паплчта която съставлява по-голямата част от публиката ви, ама и оригинален да излезеш. Е, не става. Не и в този случай. Случилото се на мача с по-големият ви брат е просто поредната п.р.о.с.т.а.ш.к.а проява на публиката ви. Така беше и на старият ви стадион, така беше в Коматево, така е и на новия! Манталитета Юлияна, манталитета ви е селски. Фактите го доказват. Да, полицията е тязи, която трябва да охранява и прибърква, ама защо не ревахте за фактите на откриването? Или на другите подобни мачове? То не бяха нахлувания, то не беше чудо. Манталитета Юлияна. Там е проблема, ама на жълтура космоса му пречи. Той винаги е невинен. Затова тази случка няма да е за последно. Тепърва ще се случва. Само почакай.

Отговори
6 7
намръщенЪ

намръщенЪ

27.09.2023 | 12:54

Мислиш(ако черно-белите имате въобще добро мислене) едностранно. Много правилно се е изказал Юлиян Ангелов и се е опитал да разгледа нещата от всяка гледна точка. За немарливостта на полицаи се говори накрая. Основния акцент е стоварен върху част от публиката на отбора - заради тях и аз ввече следя отбора по медиите. Тия, които са хвърляли димки, предмети и т.н. самият клуб трябва да си регистрира(вероятно много или част от тях са с карти) и отнеме достъпа им до Колежа. Това го има и по други страни. ако шефовете на клуба не го сторрят, да си отнасят ннаказания с лишаване и глоби

Отговори
5 1
Драган

Драган

29.09.2023 | 15:22

Манталитета манго се видя на мача на юношите ви срещу Хебър .Тумба цигани ритащи 1 един паднал на земята човек.Ето това е вашата същност това показва корените ви .Този цирк разигран от Ел Маестро просто дойде като мехлем на рана за педерасите от БФС.Това левче всеки може да го извади от джоба си дори и урода от БФС описал случая.Въпроса е принципен защо туморите ЦСКА и Левски при явно много по тежки провинения не получават наказания а другите получават.

Отговори
0 0
А сега де

А сега де

26.09.2023 | 17:16

Полицията виновна,че не е бъркала в гащите на и д и о т и т е,ако беше бъркала пък ще обвинят полицаите,че нарушават човешките права !

Отговори
7 3
ertert

ertert

26.09.2023 | 17:07

Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами ====------ https://welcome.to/biocom

Отговори
0 2

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?