Следвайте ни

А група може да завърши без плейофи

viber icon

Футболното ни първенство може да завърши предсрочно, заради пандемията от коронавирус COVID-19, обяви вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев. Според него, ако ситуацията не бъде овладяна скоро, то срещи от плейофите няма да се играят. За момента мачовете са спрени до 13 април, докато в страната има извънредно положение.

"Обсъждаме, зависи кога ще бъде овладяна ситуацията. От изключителна важност е тази епидемия да бъде овладяна навреме. Ако се справим до 13 април, има вариант първенството да продължи и да завърши в цялост, може би някъде до 10 юни. Но това зависи от хората, доколко дисциплинирани ще бъдат българите. Рано е да се каже, най-важното в момента е здравето на хората", каза Фурнаджиев пред БНТ.

Според него форматът на шампионата позволява финал на състезателната година да бъде обявен и след края на редовния сезон. "Форматът ни облагодетелства, тъй като има още два кръга до приключване на редовния шампионат. Ако положението се удължи и след 13 април, примерно до средата на май, вариантът е да се доиграят само тези два кръга и на база на това класиране да се определи крайното класиране. Зависи от начина на протичане на ситуацията", добави вицепрезидентът на БФС.

Фурнаджиев уточнява още, че най-вероятно няма да бъде проведен плейоф за класиране на Евро 2020 между България и Унгария. "Почти сигурно ще бъде отложен. Може да отложим дори Конгреса на БФС, тъй като на него трябва да се съберат 700 човека".

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?