40 % от клубовете в Пазарджишко са под въпрос за новия шампионат

Бавно и мъчително върви лицензирането на аматьорските футболни клубове към Министерството на физическото възпитание и спорта.

Неотговарящите на Закона за спорта и съответно невписани в публичния регистър на ММС няма да имат право на участие в спортно-състезателната 2020/2021 г., пише в официално писмо, подписано от президента на БФС Михаил Касабов до шефовете на ЗС и ОС на футболната централа. 

Обратно, лицензираните клубове ще имат право да участват в предстоящия извънреден конгрес на централата, за който все още няма дата.
Той трябваше да се проведе в началото на юни, но беше отложен за по-късна дата заради пандемията от коронавирус, която блокира целия свят.

Към момента 316 клуба са изрядни в лицензирането, което прави по-малко от половината участващи във футболния живот в страната.

В Пазарджишка област към този момент почти 40 %-та от действащите аматьорски футболни отбори все още не са документално готови за лицензиране по критериите на спортното министерство.

„Клубовете имат различни спънки от юридически и организационен характер, които се опитваме заедно да преодоляваме. Едни имат проблем със стадиона, какъвто е случая с отборите в брациговска община - Чико, Брацигово и Родопи(Козарско), други с квалификацията на треньорите и т.н.

От общо 28 клуба в „А” и „Б” ОФГ, 12 все още не са изрядни по новите изисквания, но да се надяваме, че през този и другия месец проблемите ще бъдат решени”, коментира парливата тема шефът на ОС на БФС Спас Иванов.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?