61
Следвайте ни

37 години затвор за смъртта на Тоско Бозаджийски

viber icon

Общо 37 години затвор постановия съдът в Солун за виновните за смъртта на привърженика на Ботев Тоско Бозаджийски. За 27-годишната жена, която шофира автомобила, с който на 5 януари 2020 г. беше блъснат Бозаджийски, съдът реши, че е  виновна в предумишлено убийство с вероятен умисъл и определи 7 години зад решетките. 7 години и половина е присъдата на мъжа, за който се смята, че ѝ е давал напътствия. 

По 4 години и половина получиха другите петима ултраси, които преди това нанесоха побой над Бозаджийски и приятелите му.

В началото на 2020 г. Тоско Бозаджийски и още двама фенове на "Ботев" Пловдив бяха нападнати, докато седяха в кафене в Солун. По време на инцидента починалият българин се озова на улицата, където беше блъснат от автомобил. 

Присъдите могат да бъдат обжалвани в 10-дневен срок на по-висока инстанция.

 

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Ботевистка

Ботевистка

03.12.2021 | 17:54

Алооо,хайде стига вече.Бог да го прости момчето,ама вие още малко ще го превърнете в национален герой.Спрете се малко.Аз също съм от Ботев и знам много добре на такива мачове в Гърция до къде може да се стигне.Той също много добре го е знаел,но въпреки това се е наврял там където въобще не му е работата.Да, сега родителите му са натъжени,но нека не забравяме,че първопричината за тази тъга е самият той.Нека бъдем реалисти.

Отговори
1 1
Темида

Темида

03.12.2021 | 14:14

На другата инстанция ще ги заменят с условна и кой бит бит и е.....н.

Отговори
2 0
Бай Тошо

Бай Тошо

03.12.2021 | 13:37

Егати визинтийското правосъдие!

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще депортират ли Джокович?