22 отбора участват в турнира по футбол "Кока-Кола" в Пловдив

22 отбора от Пловдив и Южна България ще участват в Зоналния турнир по футбол "Кока- Кола"-България за ученици на възраст 12-14 години , който ще се проведе в събота на стадион "Пловдив". Това съобщи главния координатор на проявата Александър Сукнаров от направление "Спорт" на Общински детски комплекс. Състезанието започва в 9.15 часа и ще се проведе на четири игрища. Турнирът ще бъде открит от шефа на дирекция "Спорт и младежки дейности" в община Пловдив Петър Зехтински. Ще присъстват заместник-кметът Георги Титюков, директорът на ОДК Атанас Куртенков, известни футболисти и любители на спорта. Сред фаворитите за първото място е и миналогодишният шампион в надпреварата - тимът на СОУ "Константин Величков".


„Купата на Coca-Cola” е платформа, която популяризира активния начин на живот сред подрастващите и младежите по забавен и социален за тях начин чрез верига от турнири по футбол. През тази година в България се провежда нейното трето издание.


Инициативата се организира от „Кока-Кола“ в цял свят и се радва на голямо признание сред децата и учителите. В настоящата година турнири се провеждат още в Благоевград, Велико Търново, София, Русе и Стара Загора.

 

Партньори на състезанията са Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и общините Благоевград, Русе, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, София и Стара Загора.


Финалите ще се проведат на площад "Централен" в Пловдив на 17 май, каза Сукнаров. Шампионът ще бъде награден с международен лагер в столицата на Италия Рим, а заелият второто място - с лагер край Камчия. Всяко училище, включило се във вътрешно училищен (квалификационен етап), ще получи по футболна топка NIKE, а отборът победител ще вдигне и купата на „Кока-Кола“.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?