2:1! Созопол помечта, но загуби в Пазарджик

Пета поредна победа за първенство на Втора ПФЛ записа футболния тим на Хебър. В мач от 8-мия кръг на шампионата зелените" надиграха с 2:1 гостуващия Созопол и се върнаха на 3-тото място в класирането.

Въпреки работния ден и този път хебърци имаха подкрепата на близо 2000 зрители по трибуните на стадион "Георги Бенковски". В големи периоди от мача феновете  се превърнаха в техния 12-ти играч.

Срещата на живо наблюдава и кметът на Общината Тодор Попов.

Макар и да не осъществи първоначален домакински натиск Хебър първи изостри напрежението пред една от двете врати. 

В 9-та минута нелош удар от 16 метра на Живко Петков мина на педя от десния стълб на созополската врата.  Две минути след това хебърци проиграха при изпълнение на заучено положение от фаул отбраната на противника, но силния шут на Димитър Законов срещна тялото на защитник. При следващата атака пък удар на Цветелин Тонев премина високо над напречната греда.

При първата си опасна контра гостите успяха да стигнат изненадващо до гол аванс. В 27-та минута Венцислав Гюзелев се откъсна от отбрана на Хебър и излезе ек на ек с Александър Любенов.

Последния протегна ръце и хвана чисто топката при финт на нападателя, но изненадващо последва съдийски сигнал и отсъждане на дузпа. Последва групов протест на футболистите и щаба на Хебър, феновете по трибуните също избухнаха, а домакинът на отбора Иван Чорлев и помощник-треньорът Васил Василев получиха жълти картони за апострофите си от реферът Рюстем Карагарен. 

В продължение на 180 секунди 11-метровия удар не можеше да бъде изпълнен.

След като обстановката се успокои с точно изпълнение за 0:1 от бялата точка изпъкна бургазлията Диян Молдованов.

В 38-та минута Антонио Ласков стреля опасно от фаул, като топката премина на половин метър от левия страничен стълб на пазарджишката врата. 

Заключителните акорди на първата част бяха на страната на Хебър. В 39-та минута Жак Пехливанов нацели гредата зад Росен Андонов. В 45-та Живко Петков се размина с попадение, а дълбоко в 7-минутното продължение на полувремето и Димитър Законов нямаше шанс пред гола. 

Хебър стигна до пълен обрат в резултата само за 10 минути в началото на втората част. В 47-та минута влезлият след почивката на смяна Октай Хамдиев изравни за 1:1, хвърляйки в делириум феновете на домакините.

Пет минути след това Оки сервира топката на Живко Петков, но отново Фортуна покри гостуващия отбор. Все пак логичното се случи в 57-та минута, когато реферът отсъди дузпа за Хебър. Тодор Чаворски не трепна от 11-тия метър и с отсечен удар прати топката в мрежата зад Росен Андонов - 2:1.

До края на мача темпото падна, а двата тима имаха по една сериозна ситуация. В 82-та Трайо Грозев изправи на нокти феновете на домакините, след като негов удар от десетина метра излезе в корнер. Ответът на Хебър се случи само 3 минути след това - Живко Петков проби отдясно и пусна успореден на голлинията на созополската врата пас, но двама футболисти в зелен екип се разминаха с кълбото. 

Мачът ще се запомни и с официалния дебют на халфът Ивайло Лазаров, който записа първи минути с екипа на Хебър, влизайки на смяна в средата на втората част.

Хебър: Александър Любенов(к), Томислав Папазов, Ивайло Тодоров, Цветелин Тонев(90+3 Живко Хаджиев), Тодор Гочев, Жак Пехливанов, Красимир Илиев(55-Георги Каракашев), Тодор Чаворски(69-Ивайло Лазаров), Димитър Законов(46-Октай Хамдиев), Мартин Вълчинов(69-Александър Димитров), Живко Петков

Созопол: Росен Андонов, Петър Кюморджиев(к)(78-Цветомир Тодоров), Димитър Жеков(67-Кристиян Иванов), Георги Радев, Диян Молдованов, Яни Николов(67-Трайо Грозев), Сава Савов(46-Стефан Стойнов), Антонио Ласков, Ариф Ферадов(56-Мариян Димитров), Венцислав Гюзелев, Иван Колев

Гл. съдия: Рюстем Карагарен(Асеновград)

Ас.1: Светослав Енчев(Пловдив)

Ас. 2: Янко Чакъров(Пловдив)

4-ти: Кристиян Колев(Пловдив)

Делегат на БФС: Огнян Златков(Пловдив)

Съд. наблюдател: Димитър Костов(Бургас)

Ж.к.: Ивайло Тодоров, Цветелин Тонев, Тодор Гочев, Живко Петков(Хебър); Петър Кюморджиев, Сава Савов, Мариян Димитров(Созопол)

Стадион: Георги Бенковски, 2000 зрители  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?