61

12 милиона от заема отиват за козирката на Колежа

12 милиона лева от заема, чието теглене беше утвърдено на последната сесия на Общинския съвет на Пловдив, ще отидат за изграждане на козирката на стадион „Христо Ботев“. Това уверение дадоха кметът Здравко Димитров и строителят на съоръжението Илиян Филипов, които се срещнаха днес с фенове на жълто-черния тим, проектанти и представители на ръководството на „Ботев“ Пловдив.

Обсъдени бяха и следващите стъпки по изграждането на стадиона, като предстои във възможно най-кратки срокове да се извършат съгласувателните процедури с ВиК, с EVN, с топлофикация, за да се пристъпи към изграждането на абонатна станция, на терена с поливна и отводнителна система и т.н.

Предстои още работа около изграждането и на билетната система. Управителите на „Ботев“ Пловдив Алексей Жуковин и Герман Чистяков предложиха на стадиона да не се изгражда каса за билети. „И сега около 90% от билетите се продават онлайн. Няма ли такава каса, и сигурността ще е по-добра“, обясни Жуковин. Проектантите обясниха обаче, че касата е изискуема по закон.

Кметът Здравко Димитров беше категоричен, че предстоят още срещи.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
8 коментара
Срамота

Срамота

28.06.2022 | 19:40

Ало, мародерите ограбили Пловдие и държавата искат само за едната козирка 12мил.а ще трябват още три козирки за да се покрие целия стадион! Сега умножете 12х4 =48мил.лв!!Този стадион стана златен! Позлатиха се и кмета и неговите 9 зама! Срам нямат!

Отговори
6 0
Нана

Нана

28.06.2022 | 17:52

Затова на есен тази крадлива герберска сган трябва да се измете, догодина също ! И в затвора , като почнеш с Тотев и менда …

Отговори
7 0
НЯМА ДА ПЛАЩА НАРОДА

НЯМА ДА ПЛАЩА НАРОДА

28.06.2022 | 16:56

КМЕТА ДА ГИ ВРЪЩА СЪС ДОГОВОР И ПОДПИС И ПЕЧАТ ПРЕД НОТАРИУС--ЗАВЕРЕНО ... 5 БР ОРИГИНАЛ .. ЗА ПРЕД СЪДА ...

Отговори
5 1
Майна

Майна

28.06.2022 | 16:47

Пловдив с аристократичния дух, с най предприемчивия бохемски манталитет е история. Селянията селския манталитет погреба осемхилядната история на най уникалния град на Европа. Тези забиха последния пирон в ковчега. А беше време- Густо майна Филибето.

Отговори
7 1
За кон, няма закон....!

За кон, няма закон....!

28.06.2022 | 16:08

На хората също им дойде до козирката от тези крадци с тези безумни милиони, които се изливат като река към нечии банкови сметки! Въпроса е, че и с тези милиони нещата няма да приключат! Тези хора вече са наточили зъбите и за тях няма хиляди има само десетки и стотици милиони! Но не е луд този, който яде баницата а този който му е дал, а това са всички пловдивчани, които накрая ще платят сметката!

Отговори
4 3
Зумзума

Зумзума

28.06.2022 | 15:03

На свинче звънче. Кенефите не са готови те козирка ще направят. Догодина два пъти повече от нашите данъци. Тази сага няма да има край. Плащай българино и не ме гледай умно.

Отговори
6 4
Недрогиран

Недрогиран

28.06.2022 | 14:59

Пловдивчани, вижте вашите данъци защо са най-високите. Докога на наш гръб ще се облагодетелствуват частните интереси на ритнитопковците и вие ще си мълчите.

Отговори
7 8
Под Козирката. Ком

Под Козирката. Ком

28.06.2022 | 14:53

От тях 6милиона, директно отиват в чекмеджето в Банкя и в с. Бойково! Пловдив е техен и могат да си го позволят! А иначе всички ние и нашите деца и внуци ще им връщаме данъците! За тези пари можеше да се възстанови стадион Пловдив и всички отбори да играят на него, или да се построят 3детски градини!!!

Отговори
8 8

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?