64

Терор на Евро 2024: След наръгани, вече има и застреляни фенове

Два дни след началото на Евро 2024 нови случаи с кървави екшъни, в които са замесени футболни фенове разтърсиха Германия. Полицаи са блокирали берлинския квартал Моабит и провеждат щателно претърсване. Причината - неизвестен е стрелял по време на мача между Италия и Албания (2:1) в събота вечерта, информира „Билд“.

23-годишен мъж е сериозно пострадал, има прострелни рани в крака и рамото. Според свидетели са се чули поне шест изстрел. Причината за стрелбата е спор, възникнал покрай мача между Италия и Албания, който се игра в Дортмунд.

Раненият сам се е изтеглил на безопасно разстояние, след което е загубил съзнание. Той е получил първа медицинска помощ на намиращ се случайно на мястото военен лекар, а след това и от пристигналия екип на спешната помощ.

След стрелбата в квартал Моабит са стоварени стотици тежковъоръжени полицаи и части на специалните сили. Те са се заели с издирването на стрелеца, но търсенето до момента е без резултат.

Със смъртен случай завърши друг спор между фенове. След мача на откриването на Евро 2024, в който Германия победи Шотландия с 5:1 в петък вечерта, е възникнало масово сбиване на стадиона на Унтерлидербах във Франкфурт. В мелето един човек е бил убит с прободна рана в гърдите, а няколко други са били ранени.

Полицията е провела издирване, дори с помощта на дронове, за да залови избягалия нападател, но усилията на униформените не са се увенчали с успех. В събота през деня 31-годишен гражданин на Франкфурт се е предал в местната полиция заради убийството. Властите обявиха, че той е арестуван и ще бъде обвинен в непредумишлено убийство.

 Вчера стана ясно, че друг мъж с нож е ранил няколко човека по време на частно парти за мача на Германия в град Волмирщет. Нападателят е бил прострелян от пристигналите полицаи, а след това е починал от раните си в болницата.
 
 

Оцени новината

Оцени новината
4.3/5 от 4 оценки
4.3/5 от 4 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?