64

Сърбите летели с хърватски самолет, вратар се бие в бар

Ако някъде прочетете, че Народното събрание разпратило до медиите SMS с годишния си доклад за свършената от него работа, то да знаете, че става въпрос за балканска държава. В случая не си мислете, че председателят на сръбския парламент Ана Бърнабич не работи - в грешка сте. Ето ви потвърждение за това.

Националният отбор на Сърбия излетя за Еврото с хърватска авиокомпания, като на самолета е имало хърватска маркировка, разкрива председателят на сръбския парламент Ана Бърнабич  дни, след като националният тим на комшиите ни отпадна от Евро 2024.

"Всичко това не беше публично оповестено, за да не пречи на националния отбор, докато футболистите играят и се борят за Сърбия. Но е истина, така стана. Срамота е.

Президентът Вучич, бих казал, беше отчаян от това и изключително ядосан. Очаквам виновните да бъдат установени. И ще стане ясно защо се е случило така.

Имаме Air Serbia, винаги пътуваме с тези авиокомпании. Когато президентът на Сърбия отива на дълги пътувания, например до Китай, той винаги лети с Air Serbia, защото ние сме горди да кацнем на самолет под нашия флаг“, каза Бърнабич пред медиите.

Генералният секретар на футболния съюз на Сърбия в оставка Йован Шурбатович също говори за ситуацията със самолета.

"Не, повярвайте ми, никой не знаеше, дори аз, никой, който се качи на самолета, не предположи подобно нещо. Не обвинявам ръководителя на отбора. Наета е немска фирма да осигури и изпрати самолет. Той има маркировка някъде отвън. Повтарям, това не се виждаше отвътре.

Когато нещо в системата не работи, аз нямам проблем като главен секретар да поема отговорност. Случват се такива неща, случваха се, политическа провокация ли беше... Но това определено е скандал”, каза Шурбатович.

Няма да ви обяснявам Бако Йован какви глупости говори, че не виждал какво пише на самолета, че да не са го вкарали наливно с багажа, че не е видял. Погледнете снимката - ако пловдивската гросмайсторка Виктория Радева види тези опашки на самолета, ще си загуби поне един час в игра на шах.

Ех, Бако Йоване, 30 години след нас откриваш аб-то на авиацията. Ние (футболните ни национали, де) в Щатите видяха Боинг на Панам и откриха какви големи самолети имат панамците. Чудя се Бако Йован да не е летял на онези нашите, невидими самолети, които преди много лета поръчахме от Щатите. Или май бяха военни те...

Срамът не притеснява тези, които нямат срам, написа в социалните мрежи защитникът на Зенит и сръбския национален отбор Страхини Еракович в коментар за представянето на Сърбия на Евро 2024. Уточняваме, че Еракович отпадна от сметките на Драган Стойкович за мачовете в Германия.

Случката със самолета не е единствената, която прикриха медиите в Сърбия преди мачовете на "плавите". Сега научаваме, че вратарят на сръбския национален отбор се сбил в мюнхенски бар преди мача с Дания. Това е станало известно след напускането на сръбския национален отбор от Евро 2024.

Резервният вратар на Сърбия Ваня Милинкович-Савич решил да отиде на бар в Мюнхен в почивния ден преди мача с Дания.

Версиите за случилото се са две. Според сръбския сайт Телеграф Милинкович-Савич дошъл в бара, където бил разпознат от сръбски фен, който казал на футболиста на Торино: „Какво правиш тук? Трябва да си на режим и пиеш на всичко отгоре!“

Това не се харесало на Ваня, той изпсувал фена, приближил се до него и го ударил. Скоро в конфликта се намесили охраната и собственикът на бара.
Баровецът обаче има друга версия. Мъжът каза, че охраната не разпознала футболиста и не искала да го пусне, защото дошъл по шорти на сръбския национален отбор. Този факт разгневил вратаря и се стигнало до бой. 

Каквото и да е станало, Сърбия е аут от Евро 2024 и при това не без външна намеса.

В мача с Дания френският съдия Франсоа Летексие подмина (б.а. даже не погледнаха положението с ВАР) дърпане за фланелката на Митрович в 82-ата минута. Тогава датчанинът Йоаким Меле пробва да скъса фланелката на Митрович, но нищо не стана. В последвалото спречкване между двамата даже сърбинът получи жълта картон.

Не, че нещо, но поне сърбите летят с хърватски самолети на Евро 2024, френски рефер ги коли за сметка на датчани. А ние? Ние сме горди, че шефът на футбола ни е приет за член на бюрото на БОК. Ако не знаете, това е олимпийският ни комитет. За последно футболистите ни са били на Олимпиада през 1968 година. Та 56 години по-късно футболът ни отново има нещо общо с олимпизма - свой човек в Бюрото.

Апропо, за какъв футбол говорим, какви 5 лева?

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 4 оценки
3/5 от 4 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?