64

Румънците са японците на Евро 2024! Чиста съблекалня и бележка с благодарност

Холандия победи Румъния без да им остави някакъв шанс (3:0) на осминафиналите на Евро, но загубилите показаха какво е чест.

Вместо скандали, оплаквания или обиди, румънците оставиха чиста съблекалня и благодарствено писмо до германците за домакинството на турнира.

Безупречно чисто! Обикновено сме свикнали да виждаме това след мачове на Япония.

"Евро 2024 е едно от най-важните футболни събития за страната ни. Много се радваме, че турнирът се проведе в Германия“, пишат гостите в съобщението си. - Невероятни емоции и преживявания ни събраха, за да усетим магията на футбола.

Напускаме Германия с чувство за постижение. Дадохме всичко за Румъния и сме благодарни за всичко, което преживяхме тук. За нас беше чест да станем част от голямото семейство на европейския футбол. Благодарим ви, че ни дадохте усещане за дом. Благодарни сме за създадените условия, което беше много важно. Прекрасното изживяване, което имахме на Евро 2024!

Румънски национален отбор".

Румъния изигра най-добрия си турнир от 2000 г. насам, напомняйки на феновете за златното поколение от края на 90-те години. Вярно, треньорът Едуард Йорданеску в началото на турнира помоли да няма сравнения - и намери друг прякор за този отбор:

"Това поколение не се свързва с никакъв метал, това е поколението на душата - бих ви помолил да ги наричате така. Това е отборът, който влага най-много сърце в мачовете. Сигурен съм, че (в историята на националния отбор) никога не е имало поколение с толкова широка душа и сърце.

За страната, феновете и румънския народ това е европразник. Имахме уникални моменти, когато се класирахме. Изпитахме много радост и топлина. Усетихме, че румънците отново подкрепят националния отбор.”

След такъв турнир и красиво сбогуване отборът на Румъния определено заслужи симпатии извън страната. Нали!

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?