64

Първо равенство на Евро 2024, Словения спря Дания

Словения не само не се даде на Дания, но имаше възможност да спечели срещу полуфиналиста от Евро 2020. Гол на Кристиан Ериксен даде преднина за "червения динамит" преди почивката, но през втората част натискът на отбора на Матиаж Кек се отплати с попадение на Ерик Янжа.

След много добра атака на "червения динамит" Йонас Винд проби отдясно и намери по превъзходен начин Кристиан Ериксен, който с едно докосване си овладя топката и с второто я изстреля неспасяемо към десния ъгъл за 0:1!

Преди три годии той видя смъртта в очите на стадиона в "Паркен" в Копенхаген в откриваща среща от предходния континентален шампионат срещу Финландия (0:1). Точно 1100 дни след ужаса Ериксен вкара на Словения. 32-годишният полузащитник рита с имплантирано специално устройство - дефибрилатор за кардиовертер (ICD).

В 77-ата минута Словения все пак стигна до изравнително попадение. След центриране от корнер и разбъркване в наказателното поле на Дания топката стигна до Ерик Янжа, който бе оставен сам на границата на наказателното поле и нанесе удар, който рикошира в тялото на Мортен Хюлманд и влезе във вратата - 1:1!

В 81-вата минута Андраж Шпорар си освободи пространство, след като надигра противниковата защита, навлезе в противниковото наказателно поле и шутира, но опитът му бе отразен от Шмайхел. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?