64

Идеалният състав на първи кръг от Евро 2024

Предлагаме ви нашия избор за топ 11 на първи кръг от Евро 2024. Може да не сте съгласни с него, но смятаме, че е много приличен като за начало на първенството.

Унай Симон
Да, да, избираме испанския вратар, но не заради модерните му техники и влияние върху отиграванията, а просто защото понесе най-много удари. Според статистиката Симон спаси отбора от 2,4 гола (включително дузпа) - с 0,9 повече от всеки друг вратар в първия кръг.

Джошуа Кимих
Основният атакуващ мозък сред десните бекове, втори по ключови подавания, надежден отзад.

Алесандро Бастони
Един от основните герои на шиталианското завръщане: той вкара гол и беше един от ключовите елементи във всички фази. Той вдъхваше увереност - движеше топката като Бонучи в най-добрите си години и защитаваше като най-добрата версия на Киелини.

Рикардо Калафиори
Смел централен защитник с най-стилни и креативни връзки в първия кръг.

Мишел Ебишер
Швейцарско ножче. Ляв латерален без топка и почти вездесъщ играч във владение със страхотен гол и елегантна асистенция.

Тони Кроос
Скелетът на германския национален отбор и автор на идеални диагонални пасове преди головете, дори и да се подхлъзва. 102 подавания, 101 точни.

Кристиан Ериксен
Не само заради красивата история (върна се на най-високо ниво) и целта, но и заради обема: беше навсякъде.

Джуд Белингам
Първо той вкара със запазената си марка удар в наказателното поле, след това самоотвержено работи за отбора в по-задна позиция, успявайки да вмъкне проблясъци на елегантност в най-скучния мач от кръга.

Коди Гакпо
Създаде три положения за гол, четири опита за дрибъл – всичките успешни. Флангът на Гакпо се превърна в основен фокус на атаките на Холандия, въпреки че Коди можеше да бъде по-силен през второто полувреме.

Джамал Мусиала
Много ярко изпълнение в свободна роля. Формално той започна отдясно, но по време на притежание участва във въртележки в чужда опора. Може би той беше най-добрият в тях в отбор, който имаше най-мощната атака.

Квадво Дуа
Въз основа на резултатите от първия кръг нито един нападател не заслужаваше да бъде включен в националния отбор; Дуа е тук по-скоро заради приятна изненада: както от Швейцария, така и от появата на неизвестен играч в началото на силен отбор.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?