64

Халф, световен шампион с Украйна, е една от звездите на Грузия

Националният отбор на Грузия е главната сензация на Евро 2024. Отборът победи Португалия и стигна до 1/8-финалите, където ще срещне Испания.

Георги Цитаишвили вероятно ще излезе на терена в плейофния мач, защото той е един от участвалите и в трите мача от груповата фаза. И жена му София го подкрепя!

Георги и София се ожениха в края на май 2023 г. в Тбилиси. Цитаишвили стана неин съпруг като футболист на полския Лех, в който халфът на Динамо Киев играе под наем.

На сватбената церемония присъстваха играчи на грузинския национален отбор, както и бившият защитник на Динамо Москва Иван Ордец.

На 15 януари 2024 г. на двойката им се роди дъщеря: бебето се казва Тина.

Момичето е само на шест месеца, така че София не можа да стигне до Германия за Европейското първенство, но тя аплодира за Грузия с Тина по телевизията!

Цитаишвили стана баща като играч на Динамо Батуми.

Георги и София са заедно поне от 2019 г., ако се съди по първите им общи снимки в социалните мрежи, които са от тази година.

Тогава 19-годишният полузащитник тъкмо започваше да играе за Динамо Киев, към който все още принадлежи. И в онези дни той играе за украинския младежки отбор, с който става световен шампион.

Но Цитаишвили така и не получи повикване в мъжкия национален отбор на Украйна, така че през 2021 г. той избра Грузия.

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 4 оценки
4/5 от 4 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?