64

Грузия спечели първа точка от Европейско

Дебютантът Грузия спечели първа точка на Европейско първенство. Тимът направи 1:1 с Чехия на “Фолкспаркщадион” в Хамбург. Жорж Микаутадзе се разписа от дузпа, а Патрик Шик изравни. Двата са с по една точка преди последните мачове в групата.

В 23-ата минута чехите си помислиха, че са открили резултата. Владимир Цоуфал хвърли дълъг тъч в наказателното поле. Адам Хложек отправи удар, стражът на Грузия спаси, но топката отново попадна в играча на Байер Леверкузен. Той я топката в мрежата, но след намесата на ВАР попадението бе отменено заради игра с ръка.

В края на първото полувреме топката достигна до Гурам Кашия, който елиминира двама бранители и шутира от чиста позиция, но Индриж Станек се намеси по впечатляващ начин. ВАР-арбитърът Марко Фриц повика Даниел Зиберт да прегледа ситуацията, а главният съдия взе решение да отсъди дузпа заради игра с ръка на Робин Хранач в собственото му наказателно поле. В четвъртата минута от добавеното време на мача Жорж Микаутадзе се нае с изпълнението на 11-метровия наказателен удар, стреля в горния ляв ъгъл на вратата и реализира - 1:0.

Чехия успя да възстанови равенството в 59-ата минута, когато след центриране от корнер от страна на Владимир Цоуфал, Онждрей Лингър стреля с глава и изпрати топката в десния страничен стълб на грузинската врата. Патрик Шик обаче бе на точното място, за да прати топката във вратата за 1:1.

В 62-ата минута след центриране от корнер Ладислав Крейчи засече с глава, но не успя да намери очертанията на противниковата врата. Моймир Хитил отправи удар с глава, който обаче премина покрай левия страничен стълб на грузинската врата в 77-ата мин.

Натискът на Чехия продължи в следващите минути. Онждрей Линдър отправи опасен удар в долния ляв ъгъл на вратата, но Мамардашвили успя да отрази. След изпълнението на последвалия корнер, последва разбъркване и нов удар на Линдър, но отново стражът на Грузия бе на висота и донесе точката за тима си.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?