Уволниха фенка на Англия, гледала истимаро мача с Дания

Победата над Дания на полуфиналите на Евро 2020 зарадва английските фенове - изглежда, че не им пукаше от дузпата, а просто се кефеха за любимия си отбор. 37-годишната Нина Фаруки също добави страст и вълнение на трибуните на "Уембли" - мачът обаче завърши не толкова щастливо за нея: жената загуби работата си, защото замина да гледа мача, след като измами шефа.

Нина живее в Западен Йоркшир, подкрепя Лийдс и е работила за фирмата за декор и облицовки "Composite Prime" до победния полуфинал. Ден преди мача приятелката й печели два билета за Уембли и дамите решили да отидат на стадиона.

Нина била сигурна, че шефът ще й откаже почивен ден, тъй като компанията няма достатъчно свободни служители, затова обявила, че й е зле, а тя самата отиде на полуфиналите на Евро.

Въпреки това планът на жената беше разкрит: когато британците изравниха, целият свят видя щастливото лице на Нина - включително и шефът. Фаруки се появи и в Instagram на телевизионната водеща Стейси Дули (около милион абонати) - развълнувана от славата, тя сподели това с приятелите си.

Но на следващата сутрин нямаше и следа от победоносна наслада: връщайки се с влак, в шест сутринта, Нина получи обаждане от шефа си - шефът също видял снимките и я уволнил.

Директорът на "Composite Prime" Чарлз Тейлър заяви, че компанията няма друг избор, освен да уволни Фаруки. Той каза още, че ще даде почивен ден на служителите на фирмата, за да починат след финала срещу Италия, който е утре.

В случай, че Англия спечели Европейското, може да се направи допълнителен почивен ден в цялата страна: феновете вече са отправили съответна петиция - сега повече от 340 хиляди англичани са се записали в нея.

"Това е вълнуващо време за всички в Англия и ако имахме възможност, щяхме да бъдем насърчавани да присъстваме на толкова важен футболен мач. За съжаление, в този случай нашият служител излъга, като взе един болен почивен ден, за да отиде на мача.

Това беше нарушение на трудовия й договор и затова нямаше друг избор, освен да предприемем действия. Като компания ценим честността и благоприличието и не толерираме служителите, които не използват нашите политики“, обясни шефът на MailOnline.

Фаруки също реагира: „Казаха, че са ме виждали на мача и бях честна защо го направих. Но изобщо нямаше съчувствие и те ми казаха, че това е всичко. Има малко съжаление, никой не иска да бъде уволнен, но също така бих се почувствала тъжен, ако пропуснех мача. Бих го направил отново."

Сега Нина ще трябва да търси нова работа. Вярно, като се има предвид падналата популярност, е малко вероятно тя да има затруднения при намирането.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?