Ще надпее ли Италия и на Евро 2020 Англия?

След успеха на бандата Måneskin на Евровизия

Час след края на "сухата неделя " у нас заради парламентарните избори, феновете на футбола ще вдигнат адреналина си с финала на Евро 2020. Двубоят се очертава много интересен и за нежните половинки на запалянковците, тъй като трябва да даде отговор на въпроса дали за първи път в историята страна, спечелила песенния конкурс на Евровизия, ще може да грабне и титлата от Европейското по футбол.

Евровизия е водещият европейски конкурс за песни и все още милиони хора по целия континент го гледат с интерес, като победителите често печелят популярност. Групата Måneskin  (б.р. - „лунна светлина“ на датски, тъй като една от групата е датчанка) от Италия е най-ясният пример. Определено сте чували кавъра им Beggin в Instagram или tiktok (#1 в днешната класация на Spotify със 7 милиона слушания). Та тези италианци спечелиха първото място на Евровизия.

Припомняме, че нито веднъж държавата, чийто представител спечели конкурса, не взема и титла от Европейско през същата година. 

Има един въпрос, който няма как да си зададете сега: ами къде е Англия в цялата ситуация?

Тази година те стигнаха до финала на Евровизия, но заеха последното (26-о) място там - с нула точки. Ако сте гледали финала, то определено си спомняте кадъра с тъжния брат на Джон Нюман Джеймс, който тази година се провали в конкурса за песни, гордо и с усмивка посрещнал провала на родата си с халба студена бира в ръка. Ако Англия спечели Евро 2020, това също ще е прецедент за участници в двата турнира.

Днес, както никога досега, италианците са най-близо до победата. Те го знаят, както и това, че така се остава в историята. В унисон с това е заглавието на La Gazzetta dello Sport - "Без срах." В надзаглавието е написано: "Уембли, британците страдат: затова можем да ги победим", а в подзаглавието е цитиран Антонио Конте: "Италия знае как да прави всичко, ние сме по-сработени."

В разработката на италианските колеги не се подминава и дискутираната по цял свят тема за "гмуркането" на англичаните за дузпи, които разтърсиха европейското първенство. Препоръчва се от МОК да обмислят да дадат квота на Рахийм Стърлинг за състезанията по скокове във вода на Олимпиадата.

Скандалната дузпа за Рахийм Стерлинг подпали всички коментари на света - и въпреки че сега няма никой по-обсъждан и осъждан от холандския рефер Дани Маккели, мнозина не знаят почти нищо за него.

• Дани е роден в Кюрасао - остров в Карибите, формално част от Кралство Холандия, но всъщност е самоуправляваща се държава. Семейството се озовало там заради службата на баща им в морската пехота. Маккели започва да следи за изпълнението на правилата на 10-годишна възраст - съди училищни футболни и баскетболни мачове.

• Маккели е активен полицай. Той постъпва на служба на 18-годишна възраст, тоест кариерите му във футбола и органите се развиват едновременно. Освен това Дани е доста успешен: преди четири години той беше преместен от малкия Дордрехт в Ротердам - и веднага на ръководна позиция в окръжния офис.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

10.07.2021 | 13:07

Щом е холандец значи е 99 процента педеру.га.С това отсъждане сам доказа,че е такъв.Датчаните го преглътнаха и си замълчаха след отсъждането на наказателният удар,но ако на тяхно място бяха италианците,такива шутове щеше да изяде на терена,че педал.ският задни.к щеше да го боли най-малко един месец след това.

Отговори
5 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?