Шестима двойкаджии по география от Франция объркаха Будапеща с Букурещ

Двама с име Леон, Жоел, Дидие, Мануел и Жак са фенове от Франция, за които идеята за домакинство на Eвропейското на целия континент се превърна в комична ситуация.

Журналист на румънския вестник "Jurnalul National" разказа как се срещнал с французите в Букурещ, които с тъга стояли до тълпа от украински фенове и протяжно пригласяли „У-кра-и-на!“. Журналистът забелязал, че нямат украински символи и като цяло изглеждали дезориентирани, затова той ги потитал:

- От Киев ли идвате?

- Ние сме французи (отговорили на френски).

- Подкрепяте ли Украйна?

- Не. Дойдохме погрешка. Все по-ясно става, че не сме там, където трябва да бъдем.

- Къде искахте да отидете?

- До Будапеща за мача Унгария-Франция. Опитваме се да разберем къде е възникнала грешката. В туристическа агенция или на летището. Възможно е да сме седнали в друг самолет погрешка.

Французите проверили всички билети. Оказало се, че само трима от тях са за Будапеща, а останалите трима са за Букурещ! Жоел започнал да се обажда и да се кара с някого много дълго време, след което казал: „Обвиниха ни, че не знаем разликата между Букурещ и Будапеща. Поръчах всички билети наведнъж. Как ни дадоха трима в едната посока и три в другата? И провалът е, че всички стигнахме тук, а не там, където планирахме. Това е като във филми за глупаци със скрита камера."

Феновете били попитани защо не са усетили грешката още на летището. „Откъде да знаем? Това е първото ни посещение в тази част на Европа. И  честно казано, за мен до днес нямаше разлика между Букурещ и Будапеща. Трябва да научим повече за Европа - отговорили французите. - Отидохме от летището с други фенове. Мислех, че са унгарски фенове, затова ги последвахме. Смятахме, че унгарците добре познават пътя до стадиона и вече няма от какво да се притесняваме. Изобщо не смятахме, че са украинци. Сега разбирам, че дори не разбрахме това. Не знаем унгарски, украински, руски.

Последвахме ги във влака и метрото. Изглеждаше странно, че не отидоха на стадиона, а дойдоха тук за бира, но си помислих, че ще останем тук известно време и след това ще ги последваме на мача. Опитах се да общувам с тях по някое време, но не разбрах нито дума от това, което казваха. Но бяхме сигурни, че ще стигнем до стадиона. Седнахме на масата и ето ви вас. Сега със сигурност знаем, че няма да стигнем до стадиона.”

Французите останаха в Букурещ, а румънски журналист им помогнал да наемат апартамент. И когато препоръча Airbnb (б.р.: американско приложение за онлайн настаняване), той бил запитан: "Имате ли Airbnb?". Единственото, което останало за журналиста, било да отговори: „Наистина трябва да научите повече за Румъния и Букурещ!“.

Като се успокоили малко, французите си поръчали бира и седнали да гледат мача по телевизията. Сега те са в Букурещ поне до сряда - с надеждата Франция да заеме първо място в групата и да дойде в Румъния за 1/8-финалите. И така стана!

„Не е ли смешно, но националният отбор ни следва“, пошегували се френските фенове.

Между другото, преди това в забавна ситуация попаднаха и четирима фенове от Хърватия, които наеха частен самолет, за да стигнат до Шотландия, за да гледат мача с Чехия. Но при наближаването им не бяха допуснати до страната поради пандемията, така че трябваше да се обърнат. Хърватите решиха, че би било добре да гледат мача срещу Чехия не у дома, а в Прага! Това се дължи на факта, че в местната кръчма „U Fleku”, преди 110 години студенти от хърватския Сплит основават „Хайдук”.
И го направиха - гледаха мача заедно с чешките фенове.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?