С един лаф Роналдо ужили "Кока-Кола" с 4 милиарда долара

Кристиано Роналдо доказа, че освен да вкарва голове, притежава и поразяващ ефект с всяка своя дума или жест. Асът на Португалия, който измести Платини като голмайстор №1 на европейските първенства с двете си попадения срещу Унгария, се превърна в кошмар за компанията "Кока-Кола".  Тя загуби 4 милиарда долара от пазарната си стойност заради две думи и дребен жест на Роналдо.

По време на пресконференция преди мача между Португалия и Унгария, нападателят премахна две бутилки с безалкохолната напитка и каза "пийте вода".

Кристиано не се вълнуваше, че брандът е сред основните спонсори на първенството и побърза да покаже, че не иска да има нищо общо с вредната напитка.

В резултат на това акциите на "Кока-Кола" паднаха от 56 долара всяка на 55,2 долара или общо 4 млд. долара. Брандът обаче продължава все още да струва внушителните 238 милиарда долара, а и цената на всяка акциите все пак се покачи с малко след големия спад и вече е 55,29 долара.

От Кока-Кола реагираха умерено на постъпката на португалеца и заявиха, че "всеки има право да е с вкусови предпочитания за напитки" и всеки има различни "вкусове и нужди".

Добавят, че на играчите им е била предложена също вода, както и "Кока-Кола" без захар на пресконференциите.

Ненавистта на Роналдо към захарта е пословична, като това е една от причините за изумителната му физическа форма, въпреки че вече е на 36 години. Той се храни по шест пъти на ден и има строг режим, който не включва никакви изкушения. При ръст от 187 см Кристиано поддържа тегло от 84 килограма. 

Това обаче не му попречи преди време да бъде рекламно лице на гигантите "Кока-Кола" и "Пепси".

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
-10

-10

17.06.2021 | 10:51

Айде да видим ще доживее ли до 100 като е толкова отвратен от захарта и яде по 6 пъти на ден ;-)

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?