Откриха Европейското с грандиозна церемония в Рим

Европейското първенство по футбол бе открито с грандиозна церемония на стадион „Олимпико” в Рим. Италианските футболни икони Алесандро Неста и Франческо Тоти обраха овациите на 16-те хиляди по трибуните. Гвоздеят на програмата бе феноменалното изпълнение на Андреа Бочели на "Несум дорма". На видеостени бе излъчена песента на шампионата в изпълнение на Боно.

Както е известно, първенството трябваше да се проведе миналата година. Заради усложнената обстановка на Стария континент, породена от пандемията от COVID-19, се наложи шампионатът да бъде отложен с една година.

За пръв път в историята ще гледаме европейско първенство, което няма да има един или два домакина, а ще се проведе в цели 11 различни града на Стария континент. По този начин от УЕФА решиха да отбележат 60-годишнината от първото Европейско първенство през 1960 година във Франция. И тук COVID-19 промени донякъде плановете, тъй като някои от първоначално предвидените градове бяха заменени от други. В крайна сметка ще гледаме сблъсъци от Рим, Лондон, Севиля, Санкт Петербург, Мюнхен, Амстердам, Копенхаген, Будапеща, Букурещ, Баку и Глазгоу. Другата добра новина е, че макар и не при пълен капацитет, на стадионите ще присъства публика.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?