Испания на полуфинал след драма с дузпи ВИДЕО

Отборът на Испания е първият полуфиналист на Евро 2020. Ла Фурия обаче мина през иглени уши, за да стигнат до победа с дузпи 3:2 над Швейцария. В редовното време и продълженията срещата завърши 1:1, а от 77-ата минуто до края кръстоносциге играха с човек по-малко. Тимът на Владимир Петкович бе близо до това да отстранят още един европейски гранд, след като победиха световния шампион Франция на осминафиналите, но при дузпите по-точни бяха испанците.

Испания започна по-активно мача и поведе в резултата още в осмата минута с доза късмет, когато далечен изстрел от воле на левия бек Жорди Алба се отклони от Денис Закариа и не остави шансове на вратаря на "кръстоносците" Ян Зомер, като попадението бе записано като автогол на халфа на Швейцария. Постепенно швейцарците изравниха играта и станаха по-активни в нападение, но трудно стигнаха до чисти голови положения.

След почивката възпитаниците на Владимир Петкович натиснаха в търсене на изравнителен гол и заслужено стигнаха до него в 68-та минута, когато нелепа грешка между централните бранители на Испания Аймерик Лапорт и Пау Торес подари топката на Ремо Фройлер, който подаде на Джердан Шакири и капитанът на Швейцария преодоля Унай Симон с точен изстрел по земя. Играчите на Швейцария продължиха да бъдат по-активни до 78-та минута, когато Фройлер получи много пресилен червен картон от съдията Майкъл Оливър за нарушение срещу Жерард Морено.

Испанците натиснаха сериозно в оставащите минути, но не успяха да стигнат до нов гол и мачът влезе в продължения. В тях възпитаниците на Луис Енрике доминираха и създадоха няколко опасности пред противниковата врата, но на няколко пъти бяха спрени от отлични намеси на Зомер. В крайна сметка Швейцария удържа натиска на опонента си и се стигна до дузпи.

При дузпите Швейцария поведе след гол на Марио Гавранович и пропуск на Серхио Бускетс на старта, но след това швейцарците направиха три поредни пропуска чрез Фабиан Шер, Мануел Аканджи и Рубен Варгас, след което Микел Оярсабал вкара победната дузпа за Испания и класира своя тим към следващата фаза.

За място на финала във вторник, 6 юни, Испания ще се изправи срещу Белгия или Италия.



Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?