Да гледаш Англия на Гарет е печелившо губене на време

Англия стигна до плейофите за Евро като първи отбор в групата. Вярно е, че играта на отбора на Гарет Саутгейт определено не е ярка.

• Британците са вкарали само два гола в три мача - най-лошият рекорд в историята на европейското първенство за победител в групите.

Германия и Италия отбелязаха по три гола на Евро 2016, Белгия през 1980 г. и Испания през 1984 г. Чехия вкара четири на Евро 2012, но излезе от първото място с отрицателен марж (4:5).

• Беше по-лошо само на Световното първенство (макар и с още две точки за победа): Италия излезе на върха през 1970 г., отбелязвайки само един гол в групата. Две нулеви равенства с Уругвай и Израел, минимална победа над Швеция - това беше рецептата. Уругвайците излязоха втори с 2:1 разлика.

След 10 години Италия почти повтори трика на Европейското: зае второ място с един гол и без пропуснати голове.

• Англия има само пет изстрела към вратата в цялата групова фаза: два срещу Хърватия, един срещу шотландците, два срещу Чехия.

През второто полувреме на последния кръг британците изобщо не стреляха.

• На това евро само Англия, Италия и Швеция (до момента един мач по-малко) не са губили нито веднъж. Но английският вратар Джордан Пикфорд е дори по-добър от италианеца Донарумма - той изигра всички мачове като цяло, в края на краищата Джиджи продължи като резерва в края срещу Уелс.

Ако Италия и Англия продължат да не отстъпват в плейофите, те могат да се срещнат на финала или мача за трето място - започват от противоположните краища на решетката, преди да не могат да срещнат.

• В Англия има причини да отпразнува такава скъперническа игра: само веднъж в историята националният отбор завършва груповата фаза на голям турнир, без да допусне гол - през 1966 г. Финалът се игра на Уембли (както е сега), Англия стана световен шампион.

И ето още едно съвпадение от 1966 г .: британците играха в плейофите с Португалия и Германия - само един от тях Англия може да влезе в 1/8-финалите сега.

P.s. Авторът на тези редове е правил доста глупости в живота си но...никога не е пропилявал толкова безнадеждно 45 минути от него както след второто полувреме на Англия - Чехия. Хей, Гарет, човече, твоят отбор е нещо, което може и да не се гледа след първия гол...

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?