Безумие: Руски депутати поискаха закриване на Сборная

Безумно искане отправиха депутати от руската Дума. Те приозоваха да бъде закрит националният отбор по футбол на страната след унижението с 1:4 от Дания в Копенхаген, пише "Мач Телеграф". При тройната въртележка в Група В между отборите с по 3 точки тимът на Станислав Черчесов изгоря по голова разлика от преките двубои. „Червеният динамит“ пък изригна за директно класиране на осминафиналите като втори в групата.

Безсилието на Русия стигна пика си при втория гол на датчаните. Тогава Роман Зобнин върна към вратаря си Матвей Сафонов така, че подаде на Юсуф Поулсен, който накара руския страж да лази, докато праща топката в мрежата.

Най-остър от политиците бе лидерът на партията Комунистите на Русия – Сергей Малинкович, който призова да бъде конфискувано имуществото на националния селекционер Станислав Черчесов.

„Това е позор. Черчесов трябва да остане и без пенсия – изригна Малинкович. - Това е позор. Руските национали трябва да получават купони за храна вместо заплати, както беше едно време. Най-подходящият им досег с футбол пък е да ритат консервни кутии в двора. Нека националният ни тим бъде закрит, а всички легионери – отзовани от чужбина“.

В празника си пък Дания почете специално Кристиян Ериксен. На трибуните с неговата фланелка с №10 бе негов кралски съименник - датският принц Кристиян. На свой ред селекционерът на „червения динамит“ - Каспер Хюлманд, пък носеше гривна със сребърна футболна топка с мисъл за колабиралия по време на първия мач на „Паркен“ - срещу Финландия, халф на Интер. „Никога досега не съм носил нищо по себе си, камо ли бижу. Но нека всички мислим за Ериксен“, каза Хюлманд.

Един от реализаторите срещу Русия – Микел Дамсгорд, стана със своите 20 години и 353 дни най-младият стрелец на станата на голямо първенство (световни и европейски финали).

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
За пример

За пример

24.06.2021 | 11:02

Нашите депутати да вземат пример от руските депутати! Предложението им е добро! Даже много добро! Направо отлично! С нашите ритнитопковци даже още по-твърдо трябва да се действа- на всеки 3 месеца -по 10 дни да ходят я на полето да копаят, я в тухларната, я камион да карат-щото футбола им е тежък, да идат да видят на лесното как е! А един наш палячо даже ни учеше, че трябва да сме горди, чо той щял да рита като резерва 2 мин. топка в Шампионската лига...

Отговори
7 0
Игор Яковенко

Игор Яковенко

23.06.2021 | 12:24

Тъкмо позатихна руската истерия около фланелките на украинските футболисти, на чията вътрешна страна бил изобразен лозунгът „Слава на героите!“, който толкова дълбоко оскърби путинските фанатици. Но руските „патриоти“ не могат да дишат без истерии. Затова си избраха да освиркват онези футболисти, които коленичат преди началото на мача в знак на съпричастност с жертвите на расова дискриминация. Руските запалянковци освиркаха белгийските национали на стадиона в Санкт Петербург преди мача с руснаците. Резултатът е красноречив: 3:0 за Белгия. Не виждам причинно-следствена връзка между резултата и политическата позиция на футболистите. Но забележете какви заплати получават съответните треньори. Старши треньорът на руския отбор Станислав Черчесов се радва на възнаграждение от 2,5 млн. евро. Колегата му Роберто Мартинес, който ръководи великолепния белгийски отбор, получава само 1,2 млн. евро. А треньорите на Дания Каспер Хюлманд с 270 000 евро и на Финландия със 190 000 евро изглеждат съвсем като сиромаси спрямо руския милионер. В сравнение с играта заплатата на руския треньор изглежда несъразмерно висока. Защото му плаща държавата. Тоест, путинският режим. Същият режим, който се опитва да ръководи футбола и балета, науката и медиите, културата и образованието. Режимът, който се навира във всяка сфера от човешкия живот и с мръсните ръце и с миризливите си ботуши тъпче, осквернява и убива... Как да унищожим режима, без да съсипем държавата си е най-важната и най-трудната задача, която ще трябва да реши властта, дошла след Путин. Но все пак се питам: дали подобна задача има решение?

Отговори
9 4
много  е смешна седесарската пропаганда

много е смешна седесарската пропаганда

23.06.2021 | 13:23

Смешен глупак, "путиновия режим" вика, Путин го избра пияния Елцин - любимеца на Запада, пак Путин: "нашите родители бяха комунисти, но ние ..." - едва ли не са "демократични" капиталисти, като теб! Путин бил "убивал", в Русия няма смъртно наказание, галфон! Масов убиец на девачки гние в панделата и го хрантутят! И така при "диктатора" Путин няма смъртно наказание за разлика от "демократите" ви от САЩ, армията на "диктатора" Путин е по-малка от на "демократите" ви от САЩ, още какво?

Отговори
0 10
Игор Яковенко

Игор Яковенко

23.06.2021 | 13:54

Истината боли, нали? А персоналните обиди си ги запази за себе си.

Отговори
8 0

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?