Следвайте ни

Зума и Бухалов с Венец на победителя

viber icon
Почетният президент на Локомотив Христо Бонев и легендарният гребец Николай Бухалов бяха отличени за своите юбилеи и кръгли годишнини през 2017 г. с почетен знак „Венец на победителя“.  На церемонията министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетния орден „Венец на победителя“ на шест значими личности с безспорни постижения и принос за развитието на българския спорт. Освен Зума и Бухалов орден получиха още Йордан Лечков, скиорът на века – Иван Лебанов, легендарният шампион по борба – Петър Киров, както и уникалният алпинист – Методи Савов.
Честването на двамата велики пловдивчани бе по време на годишната церемония по награждаването на най-добрите спортисти и треньори на България за изминалата 2017 г. – „Нощта на шампионите“. Организатори на събитието бяха Български спортен тотализатор и Министерство на младежта и спорта.
Отличените спортисти и треньори получиха парични премии на стойност 215 000 лева, осигурени от СПОРТ ТОТО. БСТ отделя 33% от постъпленията в игрите си за развитието на физическото възпитание и спорта в България. Само през 2017 тази сума възлиза на близо 28 000 000 лева.


„Спортист на България“ за 2017 г. стана Григор Димитров, който беше отличен заедно с неговия личен треньор Дани Валверду. В категорията „Отбор на България“ паричната премия от 50 000 лeвa получиха момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика. Със същата сума беше наградена и тяхната треньорка – Весела Димитрова, която стана „Треньор на България“ за 2017 година. В категорията „Спортист с увреждания на България“ с 10 000 лeвa беше награден Ружди Ружди, а неговият личен треньор Радостин Тодоров получи чек за 5 000 лeвa. На церемонията бяха дадени парични премии и за млади спортисти на възраст до 14, 18 и 23 години и техните треньори. Младият шампион по таекуон-до Александър Джорджев и неговият треньор получиха по 5 000 лeвa. В категорията „Млад спортист на България до 18 години“ олимпийският шампион по плуване Антъни Иванов взе парична премия от 10 000 лева, а треньорът му – 5 000 лева. „Млад спортист на България до 23 години“ за пореден път стана Даниел Асенов, който получи чек за 10 000 лева, а неговият треньор – чек за 5 000 лева.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?