Зико откри Световното първенство по таекуон-до ITF в Пловдив

Областният управител Здравко Димитров откри двадесет и първото Световното първенство по таекуон-до ITF в зала „Колодрума“. "Добре дошли във вековния Пловдив. Като виждаме толкова млади хора на едно място разбираме защо спортът е акт, който ни събира на едно място. Феномен, заради който на времето са спирали войните. Успех на всички и нека най-добрите да победят. Приятен престой в нашия красив Пловдив", каза в приветствието си Областният управител.

В Пловдив е и президентът на Световната федерация по таекуон-до ITF проф. Ри Йон Сон. В официална церемония участваха над 1500 участници от 84 държави, които ще се състезават във всички възрастови групи – юноши, девойки, мъже, жени и ветерани. 

Преди официалното откриване за доброто настроение на присъстващите се погрижи  Биг Бенд „Пловдив“.

Биг Бенд „Пловдив“ в действие

Състезанията ще се провеждат на седем ринга, информира вицепрезидентът на Българската федерация Костадин Димитров. Спортистите ще мерят сили в дисциплините – спаринг, форма, специална техника, самозащита, като за първи път ще е включено пауър таекуон-до.

Здравко Димитров бе посрещнат от вицепрезидента на Българската федерация Костадин Димитров

В българския отбор, който ще представи страната ни, са включени 68 състезатели, 14 от които са от пловдивския Армейски спортен таекуон-до клуб "Тракия". От началото на седмицата националите ни тренират усилено в  града под тепетата под ръководството на треньора Тодор Козлодеров.

Състезанията започват утре, като входът за посетителите е безплатен.

Шефката на Общинския съвет Савина Петкова също е на откриването, в компанията на бившия председател на Народното събрание Димитър Главчев и Слави Бинев.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
mess

mess

26.08.2019 | 01:04

насладете на тръпката в онлайн игрите на блекджек, рулетка и други!спечелих 7670 евро !Опитай късмета си и ти !http://bit.ly/2PdbSle

Отговори
0 1
Сивона

Сивона

25.08.2019 | 21:52

Хубаво е да поотслабнеш Здравко, до изборите. Мнооого си ояден. Раздвижи се малко

Отговори
19 2

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?