64
Следвайте ни

Заради немотията шампионка на 400 метра ще тренира деца

viber icon

Най-добрата ни лекоатлетка в бяганията на 400 метра и 400 с преп​ятствия Кристина Борукова е решила да води занимания с деца в клуба си "Тракия 96".

Нямам намерение да приключвам кариерата си, но знам, че бъдещето ми е свързано с атлетика и ще бъда треньорка, каза пред "Марица" атлетката, чиито резултати на 400 м (55:14 сек) и на 400 м с пр. (58:44) <210> гарантират медали от държавните първенства. 

Кристина, която в момента е трети курс в специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание“ в Пловдивския университет, е решила да се подпомогне финансово със занимания с деца.

"Няма да спирам със състезателната си дейност, но е трудно да се издържам и да намирам финансиране. Трудно е да намеря работа на 4 часа някъде, където и да ме търпят, тъй като ще трябва да тренирам двуразово. Затова съм решила да помагам два пъти седмично на треньорката ми Йорданка Аризанова при работата с децата.

Тази година ще участвам на всички състезания от зимния календар. Целта ми е да подобря класирането си на Балканиадата и евентуално медал. Уверена съм, че ще издържа цикъла до Олимпиадата в Париж и дано се класирам. Иначе, като завърша ученето си в ПУ, ще запиша и НСА, тъй като ще бъда треньор по лека атлетика, решила съм го", каза пред репортер на медията ни Кристина Борукова.

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?