Следвайте ни

Започна подготовката за Световното по гребане в Пловдив

viber icon

Световно първенство по гребане за юноши и девойки до 19-годишна възраст ще има.  Това е резултатът от предварителната работа на екипа на Организационния комитет на първенството. Стартът ще бъде даден на 11 август, а финалът е на 18 август. 

Условието на Световната федерация по гребане FISA е да бъде разработен и представен за одобрение COVID-план.  Това беше и акцентът на първата присъствена сбирка на комитета. Досега цялата работа се извършваше онлайн. 

Знаковата първа присъствена среща се проведе в една от най-красивите къщи на Стария Пловдив - Чалъковата. 

На нея присъстваха Иван Попов - председател на Организационния комитет, Даниел Христов - главен секретар, Никола Господарски - отговорник за съоръженията на Гребния канал, Ралица Шопова- отговорник за транспорта, Росица Генова- акредитации, Красимира Чалкова - маркетинг и спонсори, Катя Кожухарова, Катерина Додова, Веска Попова, Яна Кирякова - отдел хранене и настаняване, както и Димитър Пехливанов, който ще отговаря за COVID-мерките и подробния COVID-план. 

В разработването на този план водеща роля има д-р Асен Шумков, ръководител на медицинския екип на Световното първенство за юноши и девойки. След като бъде одобрен от FISA този план ще бъде публично оповестен и в официалният сайт на Световното по гребане за юноши и девойки. 

"Доверието, което FISA има към нас, е огромно. Доверяват ни се във всичко, което правим по организацията на Световното първенство за юноши и девойки до 19 години. Това е признание за постигнатото през годините. Знаят, че всичко на Гребния канал в Пловдив ще бъде наред и ще имаме следващо успешно световно първенство", каза председателя на Организационния комитет Иван Попов.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?