Следвайте ни

За бетона и незапомнената суша в Ботев

Преди няколко години мой приятел ме застреля с едно прозрение: "В нашето село тази година беше такава суша, че кравите започнаха да дават мляко на прах".

Горе-долу подобно е и положението в Ботев. Като спече една суша това лято, та чак да 12-то място.  Лошото е, че дъждовни облаци не се виждат.

Знаете, че когато в Ботев играта на мъжете зацикли се рестартира рефренът с "Колежа". Надяваме се, че във вторник договор с "Главболгарстрой" ще бъде подписан, а веднага след това ще започне рестартът. Това наистина е най-важното за бъдещето на жълто-черния отбор.

А настоящето не е много розово, никак даже. Опитват се да ни обяснят, че бюджетът на Ботев се бил вдигнал с 40 процента след финала за Купа на България. Едва ли има разумно обяснение за привличането на двамата холандци. 

Разбираемо е Желко Петрович да си доведе свои момчета, но не се прави така. Взимат се двама недоказани играчи и сега се мисли кой да бъде изгонен. И като се почна едно вайкане как Перейра и Кардосо получавали високи заплати. 

А шефовете не знаеха ли за бюджета преди привличането на холандците. Честно казано двамата  (единият изобщо го няма на хоризонта още) не допринасят с нещо Ботев да е по-различен отбор от пролетта. 

Казват, че няма пари (б.а предполагам излишни пари). Не вярвам да няма, след като в Ботев плащат трети месец заплата на човек, който уж трябваше да бъде уволнен още след 29 май.

А къде отиват спестените пари от новаторската идея на жълто-черните седмицата в пансиона на школата да е два дни по-къса. Да, два дни през седмицата няма готвач и децата в пансиона се оправят кой както може.  Казват, че след сушата идва благодатния дъжд. В Ботев го чакат точно от израстването на юношите им. Обаче с малко глад и много лозунги не става, поне не правят така в Аякс, Барселона, Ман Юн и другите добри школи за футболисти.

Друже Желко, отборът ти играе една идея по-слабо от онзи Ботев, който ти гледа на касетите преди да поемеш работата в Коматево.  Това да си го знаеш, просто за сведение. 

Отдавна не бях срещал бетонджийската бригада на мач на Ботев. Поне не от тази част на терена, в която са играчите с жълто-черни фланелки. Мой колега отбеляза, че бетонът е много нужен, но на бул. "Източен" 10. Обаче той взе, че цъфна на стадиона под Аязмото срещу Берое.

Червеният картон и дузпата ни пречупиха каза Желко Петрович след загубата с 2:0 от Берое. Като оправдание минава, но не и този път.

За цялото първо полувреме Ботев има само един удар по посока на вратата на Перниш (на Неделев). Беше такава лутаница по терена, че цяло чудо е как някой от играчите не се изгуби из треволяка.

Този вариант на Ботев, Желко, е много, ама много грозен и неприемлив. Ако имаш варианти, променяй нещата.

И да вметна - на 24-ти август срещу Витоша в 18.00 часа ще е 31 градуса по Целзий. Еднакво топло и за двата отбора. Хубаво е да измислиш друго оправдание, но някакво такова, на терена.

Юлиян Ангелов

Ръководител екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?