64

Йосиф и Пламена вдигнаха знамето за старта на учебната година

Звездите на българския спорт Йосиф Миладинов и Пламена Чакърова вдигнаха националния трибагреник на церемонията за старта на учебната година в Спортното училище, който по отколешна традиция е в първия ден на септември.

Йосиф подобри националния рекорд на 50 метра бътерфлай на Европейското по плуване в Рим, а Пламена спечели бронзов медал в скока на дължина на Европейското до 18 г. в Йерусалим.

На откриването на учебната година присъства и кметът на Пловдив Здравко Димитров, бивш възпитаник на Спортното, зам.-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков и дузина бивши възпитаници на училището.

"Образованието е най-значимата инвестиция, а спортният успех е вашата сила. Доверете се на вашите учители и треньори, те знаят посоката“, каза в обръщение към учениците директорката на училището Ружка Генова. 

Ключа на познанието с пожеланието да бъдат еднакво усърдни в учението и в спорта получи днес от името на петокласниците плувецът Мартин Давчев. 

Зам.-директор​ката Величка Мицина лисна менче с вода пред влизащите в сградата новобранци.

Традиционно към класните стаи малчуганите  бяха поведени от успели спортисти на училището. Пети Б клас бе воден от Йосиф Миладинов. Мартин Тодоров (вдигане на тежести) влезе в клас с 5А клас. Останалите две нови паралелки – 6В и 7Б клас бяха поведени към познанието от Евгени Енев (овчарски скок) и Анна-Мария Стоилова (спортна аеробика).

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Иван

Иван

01.09.2022 | 17:45

То па едно спортно... Само табелката е спортна. Шампионките по лека атлетика учат в класически гимназии!!!

Отговори
2 1
Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

01.09.2022 | 17:54

Учат в професионални гимназии по-точно :) Строителния, например...

Отговори
3 0
министъра на образованието

министъра на образованието

01.09.2022 | 16:25

От новата учебна година ще върна униформите за учениците. Девойките с бяла риза и черна или тъмносиня пола. За младежите бяла риза и черен или тъмносин панталон. Училището е институция а, не е Мол Марково Тепе. Срамота.

Отговори
9 0
пл158

пл158

01.09.2022 | 15:45

Нямаше ли кой да каже на тези младежи и особено на девойката, че националният трибагреник не се вдига в този вид.

Отговори
10 1

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?