Следвайте ни

Йордан Йовчев награди най-добрите спортисти на УНСС

viber icon

Легендата на българската гимнастика Йордан Йовчев награди най-добрите спортисти на УНСС. Той връчи наградата „Треньор на годината“ на ст. преп. д-р Милена Игнатова и преп. Ива Барова в присъствието на ректора професор д-р Димитър Димитров и спортният общественик Кирил Евтимов.

Игнатова и Барова тренират отборите по аеробика и мажоретни танци, които се представиха най-добре в класацията на катедра „Физическо възпитание и спорт“ за 2020 година. Носителят на четири олимпийски медала честити победата на двете преподавателки с думите: „Възхищавам се от личности, които дават всичко от себе си, за да са успешни“. Преп. Ива Барова подари на гимнастика тениска на спортния клуб на УНСС „Св. Георги Победоносец“. „Образованието и спортът вървят ръка за ръка. Радвам се, че с проф. Димитров намерихме възможности за съвместно сътрудничество“, заяви г-н Йордан Йовчев. Ректорът на УНСС отбеляза, че отдава голямо значение на студентския спорт и ще се радва спортистите на УНСС да взимат вдъхновяващ пример от най-добрите. Проф. Димитров подари на звездния спортист книгата „Стефан Бобчев“, събрала историята на първия основател на университета. От своя страна Йордан Йовчев връчи на ректора подписана лично от него книгата „България на Олимп“.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?