64

World Taekwondo оставя без дъх пловдивчани на Античния

25 професионални състезатели по таекуондо ще оставят зрителите на Античния театър без дъх със зрелищната демонстрация на корейското бойно изкуство, която ще се проведе на 3 август. Цветът на таекуондото бе на среща в Община Пловдив, където домакин им беше зам.-кметът в ресор "Спорт и младежки дейност" Георги Титюков.

Демонстративният отбор на World Taekwondo е част от посланиците на този вид спорт по света. За пръв път към него се присъединяват и 10 български състезателя, които ще видим на уникалното събитие. Треньор на българския отбор е Стамен Захариев, а на корейския Ил Хан На.

По време на шоуто професионалистите ще покажат различни акробатични техники, също и т.нар. сценичен бой. Събитието е с вход свободен и започва от 20 часа. Специален негов гост ще бъде и председателят на Световната федерация по Олимпийско таекуондо д-р Чънгуон Чо.

Поводът за посещението са двете световни първенства по таекуондо – за кадети и за юноши и девойки, които започват от утре в София. В продължение на 10 дни над 3000 състезатели ще мерят сили за шампионската титла.

Тимът на World Taekwondo е съставен от професионални състезатели по таекуондо, които смаяха американската публика и със „златен бутон“ станаха финалисти в американския формат на „Got Talent“. Избраните в отбора са спечелили мястото си след жестока конкуренция с милиони спортисти в Южна Корея, където таекуондо е национален спорт, историческо наследство и забележителност.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Тракия

Тракия

28.07.2022 | 13:45

Надява се да го направят кмет,но с тези негови служители мошеници от маалата миришат на далавери с аромат на тютюн!

Отговори
0 0
дим да го няма

дим да го няма

28.07.2022 | 09:55

дайте малко хигиена на това градско управление....омръзна ни от кювлии се.ляндури като тоя...

Отговори
2 0
дим да го няма

дим да го няма

28.07.2022 | 09:54

А КАЖЕТЕ ТАЯ ПИЯНА МОТИКА ТЮТЮКОВ ЩО ГО ВЛАЧИТЕ ПО МЕДИИТЕ ОЩЕ И МУ ДАВАТЕ ТРИБУНА ....ДО КОГА ЩЕ Е НА НАШАТА СОФРА ТОВА КРАДЛИВО НЕДОРАЗУМЕНИЕ....А И КАКВО ОТДЯВА ТОЙ ОТ КооооЛТУРА?! само изпишете тоя б.о.клук колко години е в общината ...... на мазни кресла....

Отговори
2 0

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?