Следвайте ни

Върховният съд разреши втори гребен канал

viber icon

Една от последните пречки за изграждането на втори гребен канал отпадна окончателно. Върховният административен потвърди решението на Пловдивския административен съд, според което претенциите на Сдружение с нестопанска цел "Граждански контрол-Защита на животните" и Сдружение за аграрни и екологични проекти "ГЕО" са неоснователни и няма пречки за построяването на съоръжението.

Магистратите постановиха това в навечерието на Световното по кану-каяк за юноши и девойки, мъже и жени до 23 години и най- голямото състезание по гребане провеждано в България, а именно Световното по гребане за мъже и жени през септември.

Проектът "Дублиращ гребен канал - Екопарк Марица" включва 650 декара залесяване, 105 декара дублиращ гребен канал с уширения за водни ски и други подобни спортове, 37 декара изкуствено езеро с 16 островчета за гнездене на редки и защитени видове птици. Покрай цялото трасе пък са планирани около 20 атракции за пловдивчани гостите на града. 
На пресконференцията за Световното по кану-каяк за юноши и девойки във вторник заместник кметът Георги Титюков обяви, че строителството може да започне още през септември.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай