Следвайте ни

Време за мъже: Кобрата срещу Фюри НА ЖИВО

Големият ден за Кубрат Пулев дойде. Кобрата излиза в един от най-големите двубои в своята кариера, а съперник е Хюи Фюри.

Кобрата обаче ще има едно голямо и важно предимство - ще играе у дома. "Арена Армеец" за трети път ще бъде домакин на мач на Пулев, а този и цялата галавечер безспорно е най-голямата, правена у нас.

Залогът е огромен - званието претендент №1 на IBF и съответно сигурен мач с шампиона Антъни Джошуа. 

До този момент и Пулев, и Фюри са играли по един двубой за световна титла и именно в тях дойде и единствените им поражения. Кубрат загуби от Владимир Кличко през 2014-а, но оттогава възвърна позиции с победи над Джордж Ариас, Морис Харис, Дерек Чисора, Самуел Питър и Кевин Джонсън. Именно с последните двама бяха и мачовете в София, а от последния мина точно година и половина.

Победите на Пулев са 25 на професионалния ринг, а той има и по-богат опит от съперника си на аматьорската сцена. Това е логично с оглед и на разликата във възрастта. Кубрат е на 37 години, а Фюри на едва 24, което е доста крехна възраст за професионалист, особено в тежка категория. Въпреки това роденият в Стокпорт боксьор вече влезе е сред най-добрите. Единствената му загуба дойде след спорно съдийско решение срещу Джоузеф Паркър през септември 2017-а.

По-рано през тази година пък победи Сам Секстън и стана шампион на Великобритания, което бе негова победа №22.

И двамата съперници стартират с бокса заради бащите си, а повече затова може да видите в специалния филм "Духът на бащите".

Очакванията са за пълни трибуни в "Арена Армеец" като Фюри също ще има своята агитка, твърди Гонг. Прогнозите на специалистите са доста разнопосочни като все пак много от тях предвиждат двубоят да премине през пълния си формат от 12 рунда.

Хюри е в България още от миналата събота като не спира да говори колко е щастлив от посрещането у нас, където семейството му има приятели и където Фюри е бил като малък.

Кантарът в петък показа, че Пулев е в идеална форма като тежи 109 килограма, а съперникът му е с 2 кг по-лек. В седмиците преди двубоя двамата демонстрираха уважение един към друг, но в същото време и увереност в успеха. Времето на приказките обаче приключи и в събота вечер на ринга ще бъдат само те. 

Това обаче няма да бъде единственият двубой. Цялата галавечер ще включва 10 двубоя като на ринга ще се качат много качествени боксьори, включително и Тервел Пулев. Тервел ще срещне италианеца Леонардо Брицезе в мач за европейската титла в полутежка категория. 

Цялата галавечер можете да гледате по DIEMA SPORT 2 и PLAY DIEMA XTRA като прякото предаване започва в 19:30 часа. 

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?