Външно с изявление за проблема с феновете на Ботев

Пуснаха автобуса с фенове на ФК Ботев Пловдив, който беше задържан край Куманово от македонската полиция, научи Марица.бг. Според наша информация от запис на камера на бензиностанция се вижда как пловдивчанин рисува графити с елементи на свастики. Това е и причината макенодската полиция да задържи рейса повече от три часа. На място е пристигнал консулът на Битоля да се запознае със случая.

Младежът, който е извършил нарушението, ще трябва да плати доста голяма глоба. Понеже той нямал толкова пари в себе си, другите фенове били готови да му помогнат, за да не бъде задържан.

Полицейски ескорт ще придружи автобуса границата с Албания, а от 18 часа в Тирана ще се играе мача на Ботев с Партизани от първия предварителен кръг на Лига Европа.

Много вероятно е феновете от този автобус да не пристигнат навреме за мача. Добрата вест е, че вторият автобус с фенове, по наша информация - по-улегналите и врели и  кипели в подобни воаяжи, нямат никакви проблеми с властите в Македония и вече са на прага на Албания.

Междувременно МВнР излезе с официално съобщение базирано на данни от македонските власти. То гласи следното:

Според македонската полиция фактите са следните: Три автобуса с фенове на „Ботев” (Пловдив), пътуващи за Албания, през територията на Република Македония, са спрели към 3 ч през нощта за почивка на магистралата Скопие-Тирана на определени за това места. Четирима от феновете със спрей изрисуват графити върху сградите за почивка. Полицията твърди, че разполага с видеозапис. При молба от органите на реда да бъдат санкционирани за хулиганската си постъпка, българските граждани отказват. На четиримата фенове ще бъде съставен административно наказателен акт. Докато не платят глобите, четиримата български граждани няма да бъдат освободени да продължат пътуването си. В момента останалите пътуващи в автобусите са солидарни с тези фенове и остават на място.„Ботев” (Пловдив) гостува на Партизани (Тирана) днес от 18 ч българско време в мач от първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Българското посолство ще оказва пълно съдействие на феновете.

Феновете на Ботев Пловдив, пътуващи с кола за Тирана, са направили опит да спрат при задържания рейс (той е един, а не три, както твърдят македонските власти), но полицията им е забранила да направят това. Още на границата на България с Македония феновете от лекия автомобил са били разпитвани носят ли български знамена или транспаранти с някакви надписи по тях

Какво се случи, прочетете ТУК

А как започна, ще научите ТУК

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?